Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jovanović je opalio po bivšem kolegi jer je svjestan da 
je najslabija karika

Matić: Naravno da ne možemo vjerovati da nisu gledali presicu, to je odgovor dok se ne zbiju redovi
30. svibnja 2014. u 21:14 93 komentara 21201 prikaza
Željko Jovanović i Šime Lučin
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Koliko su vjerodostojne tvrdnje premijera, Šime Lučina i drugih SDP-ovaca da istup Slavka Linića nisu gledali, zašto premijer sve svodi tek na “blaćenje”, ima li baš Željko Jovanović kredibilitet davati ocjene da je to bio “promašaj godine” i da je time nanesena “nepopravljiva šteta SDP-u i Vladi”, ne misleći da će od svega što su od Linića doznali koristi možda imati građani, pitali smo sociologa Renata Matića, analitičara Žarka Puhovskog i politologa Bertu Šalaja.

– Naravno da im ne možemo vjerovati da nisu gledali. To je odgovor dok se ne zbiju redovi i ne vidi kakav će biti prevladavajući stav. No, time vrijeđaju građane, a takvo laganje prvenstveno je uvreda zdravog razuma, jer je dužnost političara da građanima kažu što misle o važnim događajima – ocjenjuje Matić.

Puhovski u podrugljivom tonu kaže da ga je najviše impresioniralo to što je Milanović, iako nije gledao prijenos, ipak odmah ustvrdio kako zna da ništa od onoga što je Linić kazao nije istina.

– Kad političari kažu da se “nije gledalo” to je zajednički dogovor da se nešto pokuša minorizirati, iako se zapravo radi o teškim optužbama čovjeka koji je bio ministar financija i imao je podatke o mnogočemu. I nije mi jasno da već danas u Saboru nije zatraženo osnivanje istražnog povjerenstva koje bi ispitalo te teške optužbe na račun premijera – rekao je Puhovski. Kad je o Jovanovićevu istupu riječ, Matić drži da je on govoreći samo o šteti za SDP i Vladu, dao do znanja za što je njih samo briga, dok o građanima uopće ne vode računa.

– U zadnjih 50 godina Jovanović je najgori ministar znanosti i obrazovanja, a sad je i najgori ministar u Vladi. I prvi je opalio po Liniću jer je svjestan da je upravo on najslabija karika u lancu Vlade, pa lupa prvo što mu padne na pamet. Reče da je Linić oštetio stranku i Vladu, ali nije spomenuo premijera. On je govorio o rekonstrukciji Vlade, a nama treba rekonstrukcija premijera. A građani od Linićeva istupa imaju koristi, jer ako se nešto dogodilo, ja kao građanin to trebam znati, a ne da mi netko plače nad sudbinom SDP-a – tvrdi Puhovski.

Šalaj smatra da je Jovanovićeva ocjena bila motivirana jedino time da se jasno vidi da se on svrstao uz premijera. Na Milanovićevu etiketu da se radi tek o “blaćenju”, Matić je uzvratio logičnim pitanjem:

– Neodgovorno je to nazivati blaćenjem jer se ono što je Linić kazao može potvrditi istinitim, a što onda?!

>> Ivo Josipović: Dobio sam prvi izvještaj SOA-e o Liniću!

>> Linić: Milanović mora otići. Izvanredni izbori su jedino moguće rješenje!

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

 • Fickilicki:

  Lešinar.tipićni. Jovanovic je tipicni lik koji bi premlacenom liku koji razbijenih kosti lezi na tlu jos poklonio šut u rebro. Mada je i Jovanovicev rok trajanja uskoro prošao

 • AAA-999:

  Jovanoviću, stani pred zrcalo, a onda p...i ono što vidiš!

 • Avatar gospar
  gospar:

  Jadna zemljo tko te vodi.