Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik na Fiumanki

Josipović: U slučaju Ina - MOL riječ je o veleizdaji!

Ivo Josipović u Rijeci na Fiumanki
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/5
14.06.2014.
u 13:13

Na izravno pitanje da li je sporni ugovor protuzakonit i može li ga se rušiti predsjednik je odgovorio "apsolutno" dodajući da sve ono što je nastalo korupcijom ne može biti pravovaljano.

- Sad kad je presuda postala pravomoćna cijelu priču mogu okarakterizirati samo jednom riječju: veleizdaja. Toliko su važni nacionalni interesi zanemareni i prodani da to nije moglo proći bez sudske osude – rekao je danas u Rijeci predsjednik RH Ivo Josipović upitan da komentira kako će se presuda Ivi Sanaderu u pravnom smislu odraziti na odnose Ine i MOL-a.

Podsjetio je da za vrijeme cijelog postupka nije davao nikakve ocjene toga postupka poštujući integritet suda i da je bio i pomalo kritičan zbog medijske agresivnosti prema obitelji Ive Sanadera, no da sad može izreći svoje stajalište.

- Posljedice su ozbiljne, sasvim sigurno odnosi koji su ustanovljeni nezakonitim koruptivnim poslom ne mogu opstati. Podržavam odluku Vlade da kroz pregovore riješi to pitanje, da se saniraju posljedice jednog takvog nezakonitog posla i da Ina, koja treba strateškog partnera, uskladi svoje djelovanje s pravom, ali i sa moralom – rekao je Josipović

Na izravno pitanje da li je sporni ugovor protuzakonit i može li ga se rušiti predsjednik je odgovorio "apsolutno" dodajući da sve ono što je nastalo korupcijom ne može biti pravovaljano.

- Ponavljam, Ini treba partner, Hrvatskoj treba partner, ali ne na koruptivnim temeljima. Zato pozivam Vladu da nastavi s onim što je započela, smatram da su smjernice koja je Vlada prihvatila ispravne i dobre i očekujem da će se kroz pregovore zaštitit naš nacionalni interes – zaključio je predsjednik.

Predsjednik Josipović boravi u Rijeci kao gost tradicionalne jedriličarske regate Fiumanka na kojoj ove godine sudjeluje više od 150 brodova sa posadama iz Hrvatske i inozemstva. Josipović je, prije nego se ukrcao na prateći brod regate "Kraljicu mira" pohvalio napore Riječana u razvoju turizma rekavši da je Fiumanka priredba koja podiže vidljivost Rijeke i potiče interes domaćih i stranih turista za boravak u Hrvatskoj, posebno na Kvarneru. Puno vjetra na ovogodišnjoj Fiumanki , ali i "burovita" i živa politička scena u Hrvatskoj za predsjednika je dobar znak.

- Dobro je da je živost, nadam se da će iz toga izaći samo dobro.

>> Vrhovni sud presudio Sanaderu: Miljeniku salona EU 8,5 godina zatvora

Ključne riječi

Komentara 138

OL
olrajt
13:35 14.06.2014.

..osim INE ,veleizdaje ima i u drugim segmentima društva i svi se nadamo da će i ostali veleizdajnici doći na red!!!!!

VL
   
13:33 14.06.2014.

Šta misliš iVO, koliko ćeš ti dobiti za svoju VELE-IZDAJU ???.................................. ...................budi siguran, puno više od Ive

HE
hercegovačkiponos
13:28 14.06.2014.

Sad si se javio Josipoviću? Predizborna kampanja? Sad si se našao branit hrvatske interese, nakon što nas 5 godina kopaš i sahranjuješ? Sve bi dao za vlast, mi znamo da je tebi drago što je Hrvatska popljačkana, jer i ti si u tome sudjelovao, a sudjeluješ i danas. I ti si veleizdajnik, jer si se zalagao za povlačenje tužbe protiv Srbije... I šta sad? Samo čekamo da sletiš sa vlasti, i tebe čeka ista optužnica, ne brini se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije