Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušenje ubija, okus ostaje isti

Još nemamo zakona o stravičnim slikama, no duhanci već pripremaju svoje potrošače

cigarete, kutija
Foto: DPA/PIXSELL
29.12.2016.
u 00:05

Šokantne slike zauzimat će 65% stražnjeg i prednjeg dijela kutije cigareta uz upozorenja pušenje ubija...

Dizajn ambalaže uskoro drugačiji, ali će okus ostati isti, poruke su iz kutija nekih brendova cigareta na našem tržištu kojima dio duhanske industrije ovih dana “priprema” svoje potrošače na stravične slike koje će na kutijama osvanuti najkasnije 20. svibnja iduće godine. Šokantne fotografije posljedica pušenja i upozorenja o štetnosti duhana na kutijama propisuje nova EU Direktiva o duhanskim proizvodima, koju je i Hrvatska već morala prilagoditi svom nacionalnom zakonodavstvu.

Kombinirana zdravstvena upozorenja od toga bi datuma na svim kutijicama morala zauzimati 65% površine, a dok se duhanci pripremaju, i BAT je u TDR u tu svrhu uložio znatna sredstva, hrvatski zakon koji bi sve to objasnio te regulirao i status e-cigareta na domaćem tržištu još nije donesen. Rok je bio 20. svibnja ove godine, EK-a nam je početkom ovoga mjeseca zaprijetila i prijavom Europskom sudu pravde. Rok za prilagodbu, koji su Hrvatska i ostale članice dobili 8. je veljače 2017., nakon čega nam, prijeti plaćanje visokih kazni.     

>> Škotska zabranila pušenje u automobilu s djecom

>> Država želi zabraniti pušenje i na terasi

Komentara 12

NE
neboiznadzagreba
01:01 29.12.2016.

Pušenje ubija,ali ubijaju i puške, automobili,struja,selektivno izabrane loše vijesti u medijima, stres izazvan poslom, bezizglednošću... Toliko toga ubija, a EK nas ne prisiljava da svakodnevno gledamo slike užasa koje potencijalno iz toga mogu nasatati: ovakve slike na omotima kao daa prizivaju raspad i bolesti, podsvijesno utiskuju naređenje tijelu da se razboli.

DU
Deleted user
07:24 29.12.2016.

Nema slike niti bilo cega drugog,koje ce odvratiti pusaca od njegove navike,pa kad bih svi prestali pusiti,onda bih i tisuce radnika izgubilo poso.

DU
Deleted user
09:41 29.12.2016.

Te slike će još više pogoršati zdravlje pušača a i druge koji te slike gledaju jer sve je informacija ,vibracija što će kazati da vlasti namjerno jer nema druge isprike žele bolestan narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije