Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Upaljen DHMZ-ov alarm za veći dio Hrvatske: Vrijeme nam idućih dana sprema brojna iznenađenja

Orkanska bura na širem zadarskom području
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
28.03.2023.
u 09:28

Srijeda i četvrtak trebali bi ostati djelomično sunčani uz mjestimične pljuskove i južni vjetar u cijeloj Hrvatskoj. Od srijede bi temperature mogle lagano porasti, a petak donosi novu promjenu vremena

Današnji dan bit će sunčaniji ali hladniji od jučerašnjeg. U većini zemlje puhat će umjeren, no mjestimice olujni sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu se očekuje na udare i orkanska bura. Lokalno su mogući pljuskovi kiše i snijega, naročito u drugoj polovici dana.

U srijedu će temperature dodatno pasti, no snažni vjetrovi prestat će stvarati opasnost za sigurnost. Tijekom dana okrenut će se na jugo i donijeti zatopljenje koje će se nastaviti barem do petka, a na Jadranu možda i duže. No od četvrtka se očekuje veća naoblaka i mjestimična kiša, a tjedan bi mogao završiti zahlađenjem, prognozira mr. sc. Dragoslav Dragojlović za HRT.

U središnjoj Hrvatskoj danas će biti djelomično sunčano i uglavnom suho sa slabim do umjerenim sjevernim i sjeverozapadnim vjetrom i najvišim dnevnim temperaturama oko 9 stupnjeva Celzijevih.

Na sjevernom Jadranu puhat će jaka i olujna bura koja će tijekom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. U gorskim krajevima bit će uglavnom sunčano uz moguće pljuskove snijega, te umjeren do jak sjeverni vjetar. Dnevne temperature u unutrašnjosti očekuju se između 6 i 8, a na obali između 11 i 13 stupnjeva Celzijevih.

Foto: DHMZ

U Dalmaciji sunčano i vjetrovito, naročito u unutrašnjosti mogući lokalni pljuskovi. Puhat će jaka i olujna bura koja će tijekom dana okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura bit će od 11 do 14 stupnjeva Celzijevih, kao i na krajnjem jugu zemlje, gdje će vrijeme ostati uglavnom suho i djelomice sunčano, uz jake sjeverne i sjeverozapadne vjetrove.

Srijeda i četvrtak trebali bi ostati djelomično sunčani uz mjestimične pljuskove i južni vjetar u cijeloj Hrvatskoj. Od srijede bi temperature mogle lagano porasti, a petak donosi novu promjenu vremena.

Stanje u prometu

Dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, dok su zbog zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 između tunela Škurinje  i Katarina u smjeru mosta Krk. Vozi se uz ograničenje brzine 50 km/h. 

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Povremena su usporavanja u zonama radova i privremene regulacije prometa. HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog snijega i zimskih uvjeta vožnje promet je zabranjen za teretna vozila s priključnim vozilom na DC218 Bjelopolje-Donji Lapac. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: 9602 Vis - Hvar - Split, 9603 Jelsa - Bol - Split,  Ubli - Vela Luka - Hvar - Split te trajektne linije 638 Sumartin - Makarska i 632 Drvenik - Sućuraj.

VIDEO Pogledajte kako je snijeg zabijelio skijalište Platak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije