Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Algebra Junior

Još bolja, još uzbudljivija Digitalna akademija 4.0!

15.08.2021.
u 10:00

Algebrin program, iskustvo i izuzetno motivirani stručni suradnici i treneri omogućuju individualan pristup svakom djetetu i tako ga upoznaju sa svim bogatstvom ideja, koncepata i znanja koje će istražiti u ovoj zabavnoj digitalnoj avanturi.

Vremena se mijenju, to svi znamo. Neke prijašnje generacije su možda više istraživale svoje susjedstvo, a klinci danas radije grade svoj Minecraft ili Roblox svijet. I to je tako, dobro ili loše, ali činjenica je.

Isto tako činjenica je da naša djeca već danas i ovdje stvaraju svijet budućnosti, za sve nas. Istražuju i pretražuju virtualnu stvarnost, računarstvo u oblaku, robotiku, umjetnu inteligenciju, koriste 3D printere …i obožavaju to što rade. Njihove današnje aktivnosti imat će presudan utjecaj na našu budućnost i toga sve više postaju svjesni svi; od roditelja do političara.

Tehnološki najrazvijenije zemlje razmišljaju tako već i o tome u kojoj dobi bi djeca trebala početi kodirati. Neki su mišljenja da bi već i petogodišnjaci trebali upoznati osnove kodiranja, ali rasprava o ovoj temi još je daleko od završetka. No, u zemljama poput Japana ili Kine ni najmanje nije čudno što i predškolska djeca, kroz igru, uče komunicirati s računalom. Odobravamo li to ili ne, drugo je pitanje. Jedno je sigurno, digitalna pismenost u ranoj dobi postaje preduvjet za mnoge druge životne pobjede; od školskog do nekog kasnijeg, poslovnog uspjeha.

Mi u Algebri pratimo izuzetno pažljivo sve što se događa u svijetu obrazovanja, pa tako propitujemo i utjecaj novih tehnologija na obrazovanje i razvoj djece. Kao i u svemu, znamo da je ravnoteža izuzetno bitna. Ponude li se djeci digitalni sadržaji na njima primjeren način, ona će učiti s lakoćom i veseljem, bez opterećenja. Vođeni takvim pedagoškim principom osmislili smo i sve programe koje nudi Algebra Junior.

Digitalna akademija 4.0 obazovna je platforma koja želi osnovnoškolce digitalno opismeniti, ali kroz igru i na opušten, zabavan način. Sadržaji Digitalne akademije 4.0 namijenjeni su učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole i odvijaju se na 4 razine, a pohađati ih mogu sva djeca, bez obzira na predznanje, jer je sadržaj prilagođen različitim uzrastima.

Ove smo godine Digitalnu akademiju 4.0 osvježili novim sadržajima i nešto je drugačije strukturirali. Zadržali smo 4 obrazovne cjeline, ali prilagodili smo ih u potpunosti spoznajnim i motoričkim mogućnostima naših malih polaznika. Upisom na Digitalnu akademiju oni sada postaju dio Seeker, Explorer, Creator ili Inventor tima! Poistovjećivanje s likovima koji predstavljaju njihove timove djeci je izuzetno blisko i olakšava im grupni rad i jača timski duh. Jer, svojim programima mi potičemo kritičko razmišljanje, kreativnost i znatiželju!

Ekipa s Digitalne akademije 4.0:

SEKEER (od 7 do 8 godina) – znatiželjni zapitkivači, trude se saznati sve o onome što ih zanima, istražuju, pitaju, skupljaju znanje i grade zdrav temelj za primjenu tog znanja u budućim projektima.

EXPLORER (od 8 do 10 godina) – imaju temeljna znanja o svom području interesa i sada idu dalje, vole multidispiplinarni pristup, zanima ih širi kontekst, gdje što spada i kako se što uklapa u neku širu sliku, postavljaju maštovita, originalna pa čak i “nezgodna” pitanja.

CREATOR (od 10 do 12 godina) – samostalnost postaje izuzetno bitna, žele sami stvarati i slobodno razmišljati, produbljuju svoje područje interesa, postaju samopouzdani, odvažni i uporni, ponose se svojom individualnošću, veseli ih kad neki problem riješe na neočekivan, drugačiji način.

INVENTOR (od 12 do 14 godina) - posjeduju dublje razumijevanje i praktično i teorijsko znanje koje im omogućuje ne samo reproduciranje zadanog projekta, već i njegovo samostalno unapređivanje, cijene originalne vrijednosti, uživaju u tome što rade zbog osjećaja postignuća, aktivni su, dinamični, pažljivi i vrlo precizni.

Prepoznajte li svoje dijete u nekom od ovih opisa i znate li da ga privlači digitalni svijet, svakako nam se javite. Naime, igranje igrica može biti zabavno, ali znamo svi da ne pridonosi previše digitalnoj pismenosti vašeg djeteta. Naš program, iskustvo i izuzetno motivirani stručni suradnici i treneri omogućuju individualan pristup svakom djetetu i tako ga upoznaju sa svim bogatstvom ideja, koncepata i znanja koje će istražiti u ovoj zabavnoj digitalnoj avanturi.

Upisi u novu generaciju Digitalne akademije 4.0 su u toku, imamo grupe diljem Hrvatske, predznanje nije potrebno, a organiziramo i online nastavu.

tel: 385 (0)1 2332 861 / e-mail: junior@algebra.hr / web: www.algebra.hr/junior

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije