Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret Krimskoj platformi

Jandroković u Lovranu: 'Onaj tko je neutralan podržava agresiju'

Lovran: Gordan Jandroković i Ruslan Stefančuk otkrili spomenik ukrajinskom pjesniku Ivanu Franku
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/7
22.10.2022.
u 13:47

Predsjednik sabora poručio je da se ne trebamo bojati. 'Nije to ugodno, suočiti se s nasiljem, agresijom, ali ako će se svi sklanjati i dopustiti da agresor radi što želi, tada će on pobijediti i to je ono što ne smijemo dozvoliti. Hrvatska pruža potporu Ukrajini i političku i tehničku i humanitarnu i svaku koja joj je potrebna', rekao je Jandroković.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Parlamenta Ukrajine Ruslan Stefančuk svečano su otvorili Spomen-obilježje ukrajinskom književniku i pjesniku Ivanu Franku. Tom je prilikom Jandroković u govoru koji je održao poslao snažnu poruku podršku Ukrajini, te naglasio kako Hrvatska neće biti neutrslna. 

'Danas kad gledamo rusku agresiju na Ukrajinu, taj odnos između agresora i žrtve, ne možemo biti neutralni. Onaj tko je neutralan podržava agresiju. Ne možemo biti neutralni jer to nije moralno, časno i nije pravedno. Tako ne funkcionira moral i civilizacija kojoj želimo pripadati', rekao je Jandroković, a prenosi N1.

Predsjednik sabora poručio je da se ne trebamo bojati. 'Nije to ugodno, suočiti se s nasiljem, agresijom, ali ako će se svi sklanjati i dopustiti da agresor radi što želi, tada će on pobijediti i to je ono što ne smijemo dozvoliti. Hrvatska pruža potporu Ukrajini i političku i tehničku i humanitarnu i svaku koja joj je potrebna', rekao je Jandroković. 

Najavio je i održavanje Krimske platforme u Zagrebu. 'Ovo je za Sabor jedan od najvećih međunarodnih događaja u njegovoj povijesti. Prekosutra ćemo u Zagrebu imati preko 40 izaslanstava, 30 predsjednika parlamenata i međunarodnih organizacija. Dolaze najjače zemlje zapadnog svijeta, tako da će Zagreb u ponedjeljak i utorak biti centar svjetske politike. Odlučili smo za to jer smatramo da moramo pomoći ukrajinskom narodu i državi. Hrvatska je već do sada na različite načine pomogla ukrajinskim prijateljima. Pripremamo zajedničku izjavu u kojoj sudjeluju svi sudionici, u kojoj ćemo izraziti jasnu potporu teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Bit će puno bilateralnih sastanaka, ja ih imam ukupno 11. Vjerujem da će ovaj događaj biti važan korak ka oslobađanju Ukrajine', rekao je Jandroković.

'Prije svega želim zahvaliti hrvatskom kolegi na onome što su ostvarili. Želim naglasiti da je ovo prvi međuparlamentarni samit, koji je dio krimske platforme. Jasno je da ćemo nastaviti s takvim radnjama i inicijativama. Ovo je najveći međuparlamentarni događaj, koji se nije događao puno godina. To je povijesni događaj', rekao je predsjednik parlamenta Ukrajine Ruslan Stefančuk. 

'Možemo govoriti da se u Zagrebu sastaju ne samo parlamenti, već i naši narodi, u čije će ime govoriti parlamenti', napomenuo je.

Video: Rusi masovno dolaze u Srbiju

Komentara 11

PR
prahrvat
21:32 22.10.2022.

Ivan Franko: Nije vrijeme (1880.) Nije vrijeme, vrijeme nije Da nam razdor trese dom Sa slobodom srce bije Noćas Moskvi zvoni slom Vrijeme ovo slavno jest Jurnut ćemo, stisnut pest Ukrajinu ljubav svoju U žestoku stvorit boju

Avatar Payback
Payback
10:15 23.10.2022.

Ako bi se dopustilo Rusiji da osvaja tuđe teritorije bez vlastitog totalnog poraza, bio bi svjetski presedan. Agresije se moraju globalno spriječiti i onemogućiti

Avatar Payback
Payback
10:17 23.10.2022.

..sjećate li se još pasivnosti nekih političara tijekom velikosrpske agresije? Bilo je gnjusno. Globalna ljevica nije maknula ninprst. Podržavali su agresora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije