Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Jandroković: Pad vlade žele samozvani suverenisti. Neće uspjeti

Naslovnica
15.09.2018.
u 00:05

Ne strahujem zbog knjige Martine Dalić. Znam koje su bile namjere premijera i svih koji su sudjelovali u tom uspješnom procesu pa sam siguran da će i Martina Dalić u knjizi to objektivno prikazati.

Ulaziti u prijevremene izbore, a imati parlamentarnu većinu ne bi bilo ni ozbiljno ni odgovorno, poručuje predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Uoči početka jesenskog zasjedanja Sabora s Jandrokovićem smo razgovarali o prijevremenim izborima, preslagivanju većine, aktualnim problemima u državi, ali i u HDZ-u.

Sabor s radom počinje idući tjedan, a paralelno po hodnicima kruži glasina da se raspuštate 4. listopada. Ima li istine u tome?

Prva sjednica nakon ljeta počinje u srijedu 19. rujna i trajat će do 31. listopada. Dakle, 4. listopada sigurno neće biti “raspisani novi izbori”. Imamo dosta posla, očekujem kvalitetne rasprave i donošenje niza zakona na dobrobit hrvatskih građana, naravno, i političke borbe – kao i uvijek. Sigurno je da do izbora na taj datum neće doći, osim ako oni koji neozbiljno nagađaju o 4. listopada ne misle na 2020. – jer te godine taj datum pada na nedjelju. Pad HDZ-ove Vlade i prijevremene izbore prizivaju i oni koji su sami sebe proglasili suverenistima.

Protive li se oni tome što je naša Vlada imala odvažnosti donijeti odluku o nabavi borbenih zrakoplova i zaštiti hrvatskoga zračnog prostora? Protive li se tome što su izraelski zrakoplovi F-16 Barak letjeli iznad Knina, a Amerikanci sudjelovali u proslavi Oluje, čime je naša veličanstvena oslobodilačka operacija – na veliku žalost Aleksandra Vučića i njemu sličnih – napokon dobila puni međunarodni legitimitet? Protive li se tome što smo, prvi put u povijesti, donijeli jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima i Zakon o domovinskoj sigurnosti? Što smo regulirali i prava branitelja HVO-a? Protive li se tome što smo uvišestručili financijsku pomoć Hrvatima u BiH?

Protive li se tome što hrvatska policija, i to europskim novcem, čvrsto štiti našu granicu od ilegalnih migranata? Protive li se tome što, također sredstvima EU, gradimo Pelješki most i ostvarujemo san o povezivanju Lijepe Naše? Protive li se tome što je u New Yorku, pred cijelim svijetom, predsjednik Vlade i HDZ-a jasno i glasno istaknuo da je Slovenija kršila međunarodno pravo kontaminacijom arbitraže o granici? Protive li se tome što smo vratili Hrvatsku vojsku u Vukovar? Što u našoj Vladi, također prvi put u povijesti, imamo dvojicu ratnih zapovjednika gardijskih brigada?

Sve navedeno, i još puno toga, učinili su upravo naša Vlada i HDZ. I te činjenice, itekako suverenističke, daju nam još veću snagu da tima i takvima poručimo da ni na kakve ucjene nećemo pristajati!

Cijeli razgovor s Gordanom Jandrokovićem pročitajte u prilogu Obzor u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Hrvatska među pet država EU s najvećim porastom plaće i cijene rada

>>Rekordni prinosi u voćarstvu - hoće li uvoz biti manji?

>>Specijalci u lovu na bjegunca s kalašnjikovom

>>Prijedlog sindikata: Neka trgovine rade pet nedjelja u godini, kojih pet - odlučuju poslodavci

Ključne riječi

Komentara 70

TT
tTony
04:52 15.09.2018.

Budimo iskreni za sada nemaju altrnative . Narod ce olucit kad doje vrime .

RA
Ravnica
06:32 15.09.2018.

Ovu Vladu ruše oni koji su pobjegli od pravosuđa i oni kojem je počelo suđenje ovih dana... ne ide im se u Remetinec !

DU
Deleted user
08:53 15.09.2018.

Koji komentari puni mržnje prema vladi i HDZ-u. Baš me zanima zašto HDZ-u rejting neprestano raste? Možda zbog svega što je nabrojio Jandroković plus još mnogo toga? U svojoj nemoći u svemu hrvatskom vidite neprijatelje i lopove. Ali, to je već vaš problem jalna oporbo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije