Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jadranka Kosor kritizira odnos sadašnje hrvatske vlasti prema BiH

Njena je ocjena da treba otvoreno reći kako u današnjoj EU nema dovoljno interesa da BiH postane članicom pa je tim prije važnije da se Hrvatska na tom planu dodatno angažira, odnosno da odlučnije zagovara europski put te zemlje
01. srpnja 2019. u 10:00 12 komentara 600 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nekadašnja predsjednica hrvatske vlade i HDZ-a Jadranka Kosor u ponedjeljak je u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz kritizirala odnos sadašnjih hrvatskih vlasti prema Bosni i Hercegovini upozorivši kako je nedopustivo da se komunikacija između dvije zemlje svede samo na kontakte s HDZ-om BiH, odnosno s predsjednikom te stranke Draganom Čovićem. 

njemačka policija ŠVERCAO ORUŽJE I DROGU Muškarac iz BiH uhićen zbog napada u Parizu je Adis Abaz

"Samo je Dragan Čović redoviti gost na velikim skupovima i manifestacijama HDZ-a Hrvatske. I nikome ne smeta njegov pakt s Miloradom Dodikom koji slavi ratne zločince koji su nanijeli tako mnogo zla Hrvatima i u Hrvatskoj i u BiH . Ta bliska suradnja između dva HDZ ... ne može biti kompenzacija za tišinu u dijalogu u vezi s rješavanjem mnogih pitanja koja su važna i Hrvatskoj, članici Europske unije, ali i BiH , kojoj želim da to jednoga dana postane“, rekla je Kosor.

Njena je ocjena da treba otvoreno reći kako u današnjoj EU nema dovoljno interesa da BiH postane članicom pa je tim prije važnije da se Hrvatska na tom planu dodatno angažira, odnosno da odlučnije zagovara europski put te zemlje.

Ilustracija Borio se za Armiju BiH mora isplatiti bivšem mudžahedinu Abu Hamzi 9000 eura zbog pritvora

Upozorila je kako ambicijama BiH da postane članicom EU-a svakako ne pomaže trenutačni zastoj u uspostavi vlasti na temelju rezultata izbora iz listopada 2018. godine, a dodala je i da u toj zemlji zapravo nema hrabrih političara koji se spremni podnijeti teret bolnih i teških odluka po cijenu pada političkog rejtinga među biračima.

„Nema napretka i neće ga biti dok su glavni akteri na političkoj pozornici ljudi koji se neprekidno okreću nazad, često okovani prošlošću i koji istinski zapravo i ne žele naprijed jer to ne odgovara nečijim ili njihovim osobnim interesima“, kazala je Kosor.

Bivša hrvatska premijerka u intervjuu je rekla i da ju žar za političkim angažiranjem nije napustio te da u budućnosti "ništa nije isključeno".

Milorad Dodik ZAŠTITA IMOVINE Predsjednistvo BiH opet o imovini u Hrvatskoj
SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Markos:

  Dakle po njenome nije na BIH odgovornost za njezino stanje pa tako i za evropski put te zemlje? Ne, po njenome se sa tim mora zamarati Hrvatska koju ta ista BIH mrzi? Nije li na BIH da jede gulaž kojeg ... prikaži još! si kuha? Po njenom bi to trebala jesti Hrvatska? Kako, da se kod nas Slovenija sa tim ne zamara več gleda svoj interes i sa svim silama se pokuša otkaćiti tog Balkana? Dajte gledajte svoja posla i svoj narod i to je to. Pozdrav iz Slovenije.

 • šeka:

  jel se to javlja ona"kuda ivo tud i ja"?

 • Avatar Hazl113
  Hazl113:

  Ova se nama što javljat. Trebala bi biti u buksi, jer je kumovala kod prodaje dionica INe Molu koji je time stekao upravljačka prava. Nema opravdanja kako govori da joj je to šef (Sanader) naredio. Mogla je dati ostavku i ... prikaži još! sada bi bila puno čišća. Isto tako potpisala je izjavu gdje Hrvatska mora putiti Srbiju u EU, bez traženje ratne odštete. Da ne govorim o potpisu za Savudrujaku valu.