Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijerka obavila zadnju transakciju iz državnog proračuna u 2009.

Jadranka Kosor: Čeka nas još teža godina, ali smo se na to pripremili

kosor
Sanjin Strukić/PIXSELL
31.12.2009.
u 14:19

Premijerka Jadranka Kosor je istaknula da će godina 2010. biti jednako teška kao i 2009., ako ne i teža.

Premijerka Jadranka Kosor danas je u nazočnosti ministra financija Ivana Šukera obavila zadnju transakciju iz državnog proračuna u 2009. godini.

Tom prilikom čestitala je ministru Šukeru i svim djelatnicima ministarstva financija na odličnom radu u 'preteškoj godini' i na mukotrpnom radu i na čak tri rebalansa proračuna ove godine. 

Svi problemi su se, rekla je ona, najbolje i najočitije reflektiralo na ovom ministarstvu kroz probleme kroz punjenja proračuna. 

-Ponosna sam što smo uspjeli - istaknula je premijerka, no i ukazala na teško radzbolje koje nam predstoji.

- Posebno teško razdoblje koje očekujemo jest početak sljedeće godine. Uvijek je teško na početku svake godine, očekujem da će početak 2010. godine biti iznimno težak , posebno siječanj i veljača, ali smo se na to pripremili, poručila je premijerka.

Istaknula je da će godina 2010. biti jednako teška kao i 2009., ako ne i teža. - Želim da i u novoj godini radimo kao tim, da s uspjehom završimo sve zadane projetke, oko osnivanja fondova, očuvanja radnih mjesta, da ostvarimo sve naše planove - dodala je Kosor.

- Donosili smo i nepopularne i teške odluke, poput posebnog poreza i podizanja PDV-a. Za mene i ministra finacija to su bile najteže odluke i najteži teret, no svjesni smo da smo u tom trenutku naprosto to morali učiniti, zaključila je predsjednica Vlade.

Komentara 35

OB
-obrisani-
15:58 31.12.2009.

Pa ne može ni biti nikako dobra godina dok god gomila bude birala takve kao ti , koji se razbacuju sa novcem koji su drugi zaradili, a ako prifali za razbacivanje tu je Šuker za novo zaduženje kako bi gomila parazita i štetočina na državnom koritu imala dovoljno za otići na skijanje

AL
alapača
15:59 31.12.2009.

Kupila je Šukeru još čvršći stolac!

Avatar tomi2009
tomi2009
15:37 31.12.2009.

kad je kriza počela moj kum vika : \"U Hrvatskoj nije ništa uspilo pa neće ni ova kriza...\" kume zajeba se ti meni :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije