Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalna sigurnost

Jači nadzor obavještajnih službi i uvesti termin "ljudske sigurnosti"

\'gradska...zgb...07.05..2004. pjer simunovic,koordinator vlade rh za nato s delegacijom nato-a snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/Pixsell
20.01.2011.
u 19:15

Dokument je ocijenjen preopćenitim, manjkavim i neodređenim, a zamjereno je i to što javna rasprava traje samo mjesec dana

Ovaj dokument treba ponovno napisati – kazao je Vladimir Cvijanović s Ekonomskog fakulteta saževši sve kritike koje su se čule tijekom jučerašnje rasprave o nacrtu Strategije nacionalne sigurnosti RH održane u Kući ljudskih prava. Jer pošto su državni tajnik Pjer Šimunović i Marko Vučak iz Ministarstva obrane predstavili nacrt Strategije, uslijedile su brojne kritike i prijedlozi predstavnika GONG-a, Zelene akcije, Ženskih studija, Filozofskog fakulteta, vojnih analitičara... Čulo se:

– Previše se stavlja naglasak na korupciju koju generiraju građani, a nema korupcije koju generira politika. Treba pojačati nadzor obavještajnih službi i uvesti termin ljudske sigurnosti. Uz prijetnje materijalnim, treba navesti i one nematerijalnim dobrima. Nacrt je više pedagoški, manje programski. Dijelovi su mu preopćeniti. Ciljevi su neodređeni, a nema ni rokova ostvarivanja. Nema ideje za aktivno djelovanje. Stalno se piše "nastavit ćemo ovo i ono", ali ništa nećemo započeti. Dokument će služiti samo tome da ga se ima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije