Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sjeni proslave

J. Ljevar: Hrvati su diskriminirani 
i HDZ je zato bojkotirao sjednicu

'22.06.2009., Karlovac - Zgrada Opcinskog vijeca u opcini Krnjak.  Photo: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list'
'Kristina Stedul Fabac/Vecernji l'
28.06.2012.
u 13:05

Pozive nisu dobile ni dvije udruge, a predsjednica vijeća Nada Đurić Plećaš o svemu tome nije željela razgovarati

Vijećnici HDZ-a kao i zamjenik načelnika iz njihovih redova Josip Ljevar bojkotirali su svečanu sjednicu općinskog vijeća Krnjaka.

 Ne može biti slučajno

 Iako je time ponovo produbljena međunacionalna napetost Hrvata i Srba, koji su većina u ovoj općini, u HDZ-u tvrde da je krivac na suprotnoj strani.

 – Članovi HDZ-a poziv za svečanu sjednicu nisu dobili kada i ostali vijećnici. Upućen im je tek naknadno. Da pozive ne dobiju na vrijeme, ne može biti slučajno. Još manje je slučajno da poziv za svečanost stigne na vrijeme do predstavnika svih udruga koje djeluju u Krnjaku, osim onih koje okupljaju veterane Domovinskog rata i naseljene Hrvate – objašnjava predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Krnjak Josip Ljevar situaciju zbog koje je donesena odluka o bojkotu.

Tvrde da se takvim potezima diskriminiraju Hrvati u Krnjaku. Još je gore što ne vide volju lokalnog SDSS-a, koji je na vlasti u općini, da se ovakvo stanje promijeni.

 – Najgore je što nam se nakon svega predsjednica vijeća Nada Đurić Plećaš ne javlja niti nam se javno ispričala za ovakve postupke. Zaista ne znam koji su razlozi za to. Možda je riječ o pripremama za izbore ili je posrijedi nešto drugo – pita se Josip Ljevar.

 Predsjednica vijeća Đurić Plećaš za Večernji list ovaj događaj uopće nije htjela komentirati.

 – Ne želim s vama o tome razgovarati. Uostalom, nalazim se na bolovanju i neću o tome reći ni riječ – odgovorila nam je N. Plećaš Đurić.

 Priznanje Vučiću

Zadnje postupke vlasti oko svečane sjednice vijeća općine Krnjak koja je održana u prostorima DVD-a Debela Kosa mnogi Hrvati vide samo kao kap koja je prelila čašu u ionako lošim odnosima.

Zanimljivo je da je na spornoj sjednici, koju je HDZ odlučio bojkotirati, dodijeljeno javno priznanje karlovačkom županu, ujedno i predsjedniku županijskog HDZ-a Ivanu Vučiću. Priznanje, koje mu je predao načelnik Rade Kosanović, Vučić je dobio za poseban doprinos razvoju općine.

Ključne riječi

Komentara 2

SS
samo-sljedite-velikog-vođu-Mar
11:18 29.06.2012.

HDZ i gospodin Ljevar su na sjednici bili,kao i predstavnik-predsjednik(neznam tocno) udruge branitelja i sjedili su za stolom sa gospodinom Vučićem,uostalom novinari su to snimili,al nisu objavili,isto kao i potpisnik ovih redova kome je predsjednica vjeca rekla da mu nezeli dati izjavu jer je njenu zadnju izjavu krivo napisao. Ocigledno se sljede naputci gospodina novoizabranog predsjednika porazene stranke na zadnjim izborima koji je rekao da sa Srbima netreba surađivati. Uostalom vjeće je organizator pomenute sjednice pa se vjećnici bas i nebi trebali puno buniti sto(ako) su im pozivnice kasnile. Mozda je uzrok problema onaj jadni postar koji ima stari motor pa ne stigne sve :) Pozdrav od neovisnog analitičara događaja(isto bez pozivnice nazočio skupu) :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije