Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izvukli se iz pakla droge i izučili za zavarivače

heroin
Arhiv VL/Reuters
10.12.2009.
u 17:33

Očekujem da ću, bez obzira na predrasude okoline, pronaći posao, kaže Tomislav K., koji je 18 mjeseci proveo u terapijskoj zajednici u Vrbici.

OSIJEK - Nakon što je 18 mjeseci proveo u programu odvikavanja od droga u terapijskoj zajednici u Vrbici, Tomislav K. iz Zagreba jučer je u ruke dobio diplomu elektrozavarivača.

Zanimanje za koje su se on i njegovih sedam kolega iz zajednice osposobljavali tri mjeseca u osječkoj Strojarsko-tehničkoj školi, deficitarno je te se svi nadaju da će s novom diplomom uspjeti zarađivati kruh za život.

– Nadam se da će mi s novim zanimanjem biti lakše pronaći posao jer bivši ovisnici zbog predrasuda okoline inače teško pronalaze radno mjesto nakon rehabilitacije – kazao je Tomislav K. dodajući kako je program dokazao da se rehabilitirani ovisnici mogu ponovno uključiti u zajednicu.

Prekvalifikacija i osposobljavanje osam bivših ovisnika provedeno je u okviru projekta resocijalizacije koji je predviđen nacionalnom strategijom i akcijskim planom za suzbijanje zloporabe opojnih droga.

– Posao je jedan od glavnih preduvjeta za uspješnu apstinenciju – istaknuo je predsjednik Udruge NE Ovisnost Tomislav Mišetić, pod čijim je budnim okom proteklih mjeseci provođeno osposobljavanje, prekvalifikacija te rehabilitacija bivših ovisnika. Ovih osam mladića koji su se izvukli iz pakla droge spremni su odmah biti kvalitetni djelatnici kod svakog poslodavca, tvrde u Strojarsko-tehničkoj školi.

– Jamčim da su ovi dečki naučili raditi – rekao je ravnatelj škole Ivan Kuleš.

Ključne riječi

Komentara 2

DS
dubina-sirina
19:03 10.12.2009.

Super vijesti. Dragi moji decki ovo sto ste prosli nista nije strasno niti pakleno kao sto zvuci u ovom naslovu (cjelokupan text pozitivan, naslov boze sacuvaj). Glavu gore, nista niste drukciji od nas ostalih, svi mi prolazimo kroz zivotne zamke, ovake ili onake. Drago mi je da ste svoji na svome (znate na sta mislim) ciste misli, cista glava, nikakav high to nemoze zamjeniti. U danasnjem drustvu dosta se toga ne zeli razumjeti pa ni tu vasu zivotnu zamku (tuzno ali istinito). Naprijed i hrabro! Pozdrav

VO
Vosteeh
12:04 11.12.2009.

Bravo decki! Oduvijek sam se divio ljudima koji se imaju snage i zivotne volje skinuti s tih gadarija. Ja osobno pusim, pa se ne mogu odreci tog (manjeg) zla nizasto, a kamoli ovakve gadarije... Dva palca gore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije