Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDERI U CIJEPLJENJU

Izrael šalje neiskorištene doze cjepiva Palestincima i drugim zemljama

FILE PHOTO: Vaccine vs. variant: Israel's data race to defeat the pandemic
AMIR COHEN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.02.2021.
u 23:09

Prema Ujedinjenim narodima i nevladinim udrugama, Izrael je obvezan" kao "okupirajuća sila" osigurati cjepivo za 2,8 milijuna Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali i za dva milijuna stanovnika Pojasa Gaze, koji je pod izraelskom blokadom

Izrael je u utorak objavio da će poslati "ograničene količine neiskorištenih doza" cjepiva protiv covida Palestincima i nekim zemljama poput Hondurasa, koji planira otvoriti veleposlanstvo u Jeruzalemu.

Izrael koji drži svjetski rekord po broju cijepljenih građana, već je ubrizgao dvije doze cjepiva Pfizer7BioNTeah 3 milijuna ljudi, gotovo trećini stanovništva. Izrael je 19. prosinca pokrenuo veliku i brzu kampanju cijepljenja nakon dogovora s Pfizeorm koji omogućuje Izraelu isporuku milijuna doza u zamjenu za biomedicinske podatke o učinku cjepiva.  

"Izrael je primio brojne molbe za pomoć od zemalja koje traže cjepivo", naveo je u priopćenju ured premijera Benjamina Netanyahua i dodao da Izrael nije u mogućnosti pružiti "značajnu" pomoć prije kraja svoje kampanje cijepljenja. 

Ali "ograničenom količinom neiskorištenog cjepiva skupljenog posljednje mjeseca" Izrael je odlučio pomoći medicinskom osoblju Palestinske samouprave i nekolicini zemalja i poslati im simboličnu količinu cjepiva, dodaje se u priopćenju. 

Izrael je već posljednjih tjedana poslao tisuće doza cjepiva na okupiranu Zapadnu obalu za palestinsko medicinsko osoblje.

Prema Ujedinjenim narodima i nevladinim udrugama, Izrael je obvezan" kao "okupirajuća sila" osigurati cjepivo za 2,8 milijuna Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali i za dva milijuna stanovnika Pojasa Gaze, koji je pod izraelskom blokadom. 

 

>> VIDEO Gužva na punktu u Ksaverskoj: Najstariji i bolesni prvi dan na cijepljenje došli većinom u pratnji, satima su stajali u redu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
08:20 24.02.2021.

Treba dobro provjeriti što je u tim cjepivima.

JA
Jania
09:19 24.02.2021.

Znači stali su na trećini stanovništva. Pretpostavljam da će se i u Hrvatskoj naći dovoljan broj prepadnutih koji će pristati na sudjelovanje u eksperimentu s cjepivom.

NE
neboiznadzagreba2
00:01 24.02.2021.

Palestinci će 100% pohitati na cijepljenje, jedva čekaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije