Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član predsjedništva

Izetbegović: Neka Srbija razmisli kako se ponaša prema građanima BiH

Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
30.01.2014.
u 21:26

Izetbegović je cijeli slučaj povezao s kampanjom uoči izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, povodom najave da bi Srbija mogla raspisati tjeralicu za ratnim zapovjednikom obrane Srebrenice Naserom Orićem, izjavio je danas kako BIH neće svoje ljude izručiti Srbiji, a  Srbija bi trebala "razmisliti o načinu ponašanja prema građanima BiH", javljaju mediji u Srbiji. - Orić je prošao vrlo temeljitu istragu u Haagu i ta je istraga završena. Nema govora da mu može biti ponovo suđeno za iste zločine ni u BiH, a posebice u Srbiji - rekao je Izetbegović, nakon što je u Predsjedništvu razgovarao s Orićem i Smajom Mandžićem koji su, prema njihovoj izjavi, došli tražiti zaštitu od mogućeg izručenja.

Izetbegović je cijeli slučaj povezao s kampanjom uoči izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ocijenivši kako Srbija ne treba "raditi svoje kampanje za naredne izbore preko leđa branitelja BiH" i najavio kako će osobno u blisko vrijeme "uspostaviti niz kontakata sa Srbijom radi korigiranja odnosa te zemlje s BiH". Izetbegović je pojasnio kako Orić i Mandžić "mogu biti procesuirani samo u BiH, a Srbija može dostaviti samo eventualne dokaze". Orić je, nakon razgovora s Izetbegovićem, rekao da je zatražio od institucija BiH zaštitu i ako ga netko treba procesuirati, "onda je to BiH, a ne država koja je izvršila agresiju na ovu zemlju".

>> Bakir Izetbegović radikalizirat će političku scenu?

Komentara 5

DP
Dule Pacov
07:14 31.01.2014.

ma naser je pilence, izdace se interpolova poternica pa nece moci da mrdne iz mahale...i opet glupiranje sa agresijom, bosna je postala drzava 1995 i ako to nikad nece biti, agresija se moze izvrsiti samo protiv suverene drzave, drugo, srbi cine vecinu u bih, totalni paradox i smejurija.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:39 31.01.2014.

Hm, dakle Bosna ponovo ima Izetbegovića. Još samo da se pojave Sloba i Franjo, pa svadba ponovo može krenuti.

XA
xaron
20:07 03.02.2014.

Kad se hapse Hrvati iz BH u Srbiji, ovaj isti Izetbegovic ne progovara. Zato kad se raspise tjeralica za muslimanom to je za ovog državni problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije