Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stižu hladniji dani

Izdano žuto upozorenje za dijelove Hrvatske: 'Budite na oprezu, moguć je prekid rada zračnih luka i kašnjenje'

Rijeka: Gusta magla otežava promet na autocesti Rijeka - Rupa
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
15.11.2022.
u 08:55

DHMZ  je za danas izdao žuto upozorenje za kontinentalnu Hrvatsku zbog guste magle

Na Jadranu će danas biti djelomice sunčano, ponegdje kiša, uglavnom ujutro te uz jače naoblačenje navečer na sjevernom dijelu. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, u prvom dijelu dana mjestimice maglovito, a sredinom dana i popodne ponegdje dulja sunčana razdoblja. Mjestimice kiša, uglavnom ujutro, a krajem dana u gorju. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, u Dalmaciji i do 19 °C.

DHMZ  je za danas izdao žuto upozorenje za kontinentalnu Hrvatsku zbog guste magle. "Budite na oprezu zbog rasprostranjene, lokalno guste magle. Moguć je izraženiji utjecaj na svakodnevne vanjske aktivnosti. Moguć je prekid rada zračnih luka te kašnjenja kao i otežano prometovanje uslijed izrazito smanjenje vidljivosti zbog čega putovanja mogu potrajati dulje od uobičajenog", stoji u objavi DHMZ-a.

Foto: DHMZ

Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula u svojoj prognozi otkrio je i kakavo nas vrijeme čeka do kraja tjedna. 

"Osim kiše, koja će gdjekad biti i obilna, osobito u srijedu i od petka, planove će nekima kvariti i povremeno jako i olujno jugo, prolazno na sjevernom dijelu i bura, a moguće su i pijavice. Stoga ne zanemarujte upozorenja, trenutačno prvog - žutog stupnja, ali moguće je povećanje i na drugi - narančasti stupanj. Prije toga, u prometu po unutrašnjosti budite oprezni i zbog česte, mjestimice i dugotrajne i guste magle. Valja spomenuti kako ovotjedno promjenjivo vrijeme, od petka i hladnije, za vikend u višem gorju može pratiti i snijeg. Za studeni - ništa neobično, ali nekima bi moglo biti iznenađujuće, iako je njegova sezona ponegdje počela još u rujnu... Sa snijegom ili bez njega - ne zaboravite na početak obveze korištenja zimske opreme", prognozirao je Vakula.

Video: Kada smijete uključiti svjetla za maglu

Komentara 1

OL
olujasviholuja2
09:50 15.11.2022.

"stižu hladni dani, temperetura na kopnu 10-15 c", stvarno će biti hladnu u studenom 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije