Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Izdan meteoalarm: Moguća grmljavinska nevremena diljem zemlje

Grmljavina
Foto: Robert Anić/PIXSELL
07.06.2018.
u 21:47

Uz jači razvoj oblaka, mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, bit će već ujutro na sjevernom Jadranu, a zatim u zapadnim predjelima unutrašnjosti.

Na zadnji radni dan u tjednu čeka nas djelomice sunčano i nestabilno te vrlo toplo i vruće vrijeme, javlja DHMZ. Uz jači razvoj oblaka, mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, bit će već ujutro na sjevernom Jadranu, a zatim u zapadnim predjelima unutrašnjosti.

Mjestimice su moguća izraženija grmljavinska nevremena. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo koje će postupno okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 23. Najviša dnevna od 26 do 31, na istoku zemlje moguće i do 34 °C.

Za regije Karlovac i Rijeku objavljeno je narančasto upozorenje koje se odnosi na grmljavinsko nevrijeme.

Foto: Screenshot/reuters

- Lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom. najjači udar vjetra > 55 km/h; količina oborine 60-60 mm; vjerojatnost grmljavine > 60 % BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - stoji u obrazloženju.

Za ostatak Hrvatske izdan je žuti meteolarm. 

Grmljavina
1/21

Komentara 1

Avatar Garmionna
Garmionna
01:34 08.06.2018.

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije