Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez empatije

Iza mace ostali su krugovi u prašini, njezinu agoniju nitko nije vidio

Foto: Privatni album
1/4
08.10.2019.
u 16:46

Maca je ostavljena u Borovu naselju u blizini vrtića, nitko satima nije reagirao na molbe volontera. Kad je stigla do veterinara već je bilo prekasno

Ležala je u blizini dječjeg vrtića u Borovom naselju, ostavljena i bolesna. Satima su volonteri osječke udruge Devet života molili da netko pomogne maci, da je dovede do Osijeka i veterinara koji je čekao. Pomoć je stigla iz Vinkovaca, ali bilo je prekasno.

– Prašina nije pala samo njoj na oči. Pala je na sve ljude koji su prošli jučer pored nje dok se satima patila i umirala. Pala na oči svima kojima mačka nije dovoljno bitna da se malo više potrude – napisale su volonterke na svojoj objavi nakon što je maca zauvijek zatvorila svoje oči. Ova mačka i njena slika ogledalo su i slika društva u kojem živimo, kažu. Ako se i za neke stvari mijenjaju, za mačke pomaka nema.

– I dok smo se jutros sve budile i slale upite kako je mica volonterki kod koje je bila, ona je već odavno zatvorila svoje prašnjave oči. Da ju je netko na vrijeme ugrijao, odreagirao na njene pozive upomoć, možda bi danas bila živa. Cijeli dan umirala je na hladnoj ulici, pored toliko ljudi, toliko djece. Svi su krivi za njenu smrt. Svi! Ona je sada u miru, a vi - nikada ne bili u miru zbog nje! – napisale su volonterke.

Foto: Privatni album

 

Poziv upomoć prvi put je objavljen rano ujutro, maca je još mogla stajati i bila je svjesna. Na mjestu gdje je pronađena iza nje su ostali krugovi u prašini, umirala je u agoniji. Nitko nije vidio njezinu patnju, svi su prolazili. Kad je stigla u ambulantu, samo joj je još srce kucalo. Temperaturu joj nisu mogli izmjeriti, vjerojatno je otrovana.

– Svi misle za sebe kako su dobri ljudi, a hladno prolaze pored umiruće mačke. Ne dao Bog vaše dobrote nikome. Mene je danas posebno strah ljudi. Molimo vas, ako pronađete ozlijeđenu macu na području našeg djelovanja, prvo je utoplite, pokupite i javite se nama. Ne ostavljajte ih na ulici – apeliraju osječke volonterke.

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
17:35 08.10.2019.

Umirala je satima...zašto volonterke nisu došle po nju nego čekale da se netko zaputi u Osijek autom? Je li i njima pala prašina na oči? Srcedrapajući post je optužnica i njima? Da netko satima umire u Zagrebu i moram preći 300km kao najbliža osoba, mislite li da bi pisao apele ili digao guzicu?

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
18:07 08.10.2019.

Sad su svi krivi i djeca i prolaznici, samo nidu volonterke koje su sjedile na debelim guzičetinama i čekale da "netko" pomogne.. i čekale i čekale i tako satima

JW
Jim West
17:18 08.10.2019.

Treba pomoći životinjama, uvijek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije