Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA OCA IZ PAKLA TRAŽE 16 MJESECI ZATVORA

Iz stana odnio kadu i WC školjku. Djeca se morala kupati u kantama, a fekalije nositi u kontejner

Foto: Pixabay
23.06.2022.
u 09:32

Prema optužnici, on se odselio iz stana u kojem je do tada živio s obitelji, a kada je dolazio u stan, koristio je jednu sobu koju je inače zaključavao. Zbog toga su djeca spavala u sobi s majkom, a kada su porasla, kćer je spavala na kauču u dnevnom boravku.

Živjela sam s majkom i bratom, a otac se nakon nekog vremena odselio u drugi stan. Nakon toga je povremeno dolazio, a kada bi došao, obično bi sjedio za računalom, čitao bi vijesti.. Hranu nije donosio, niti se brinuo o stanu. Sve je to radila majka. U stanu je bila kupaona. Otac ju je krenuo renovirati, pa je velikom bušilicom razbio  kadu i pločice. Nakon toga je prevrnuo kadu, pa je više nismo mogli koristiti. Iz zida je iščupao bojler pa nakon toga više nismo imali ni tope vode. Maknuo je i WC školjku pa se nije ni ona mogla koristiti. Kada ju je majka vratila, otac ju je odnio iz stana. Dok majka nije nabavila novu, fekalije smo iz stana u vrećicama odnosili u kontejner blizu zgrade. Otac nikada nije došao u školu raspitati se za mene ili brata niti nas je vodio doktoru. Zbog uvjeta u kojima sam živjela, osjećala sam se posramljeno, a Centar za socijalnu skrb je došao pogledati stan te je utvrdio da stan nije za život. Majka je našla radnike koji su to trebali popraviti, no otac ih je otjerao, kazavši da će on sam renovirati stan. Kada je to počeo raditi, do kraja je uništio kupaonu, pa se više nije mogla koristiti. Fekalije smo nosili u kontejner, kupali smo se u plastičnoj kanti, vodu smo  prije toga grijali na štednjaku pa nam nije preostalo ništa drugo do  se iselimo - potresno je svjedočenje sada 18-godišnjakinje, čiji je 58-godišnji otac optužen za  povredu djetetovih prava.

Njegova obitelj je, prema optužnici, osam godina, od 2012. do 2020. živjela u neadekvatnim uvjetima, a 58-godišnjak je bio svjestan da time ugrožava  razvoj  i zdravlje  djece i supruge. Prema optužnici, on se odselio iz stana u kojem je do tada živio s obitelji, a kada je dolazio u stan, koristio je jednu sobu koju je inače zaključavao. Zbog toga su djeca  spavala u sobi s majkom, a kada su porasla, kćer je spavala na kauču u dnevnom boravku.

Svu brigu oko hrane i zdravlja prepuštao je supruzi, nije materijalno pomagao, a nakon što je 2016. demontirao i prevrnuo kadu te odnio WC školjku, te onesposobio bojler,  nije dozvoljavao popravak, djeca i supruga su živjela u nehigijenskim uvjetima. Bili su primorani održavati higijenu  tako što su se kupali u posudama, dok su fekalije stavljali u vrećice te ih nosili u kontejner. Zbog svega tužiteljstvo traži  da se 58-godišnjak osudi na jedinstvenu kaznu od godinu i četiri mjeseca zatvora.

Iznoseći svoju obranu, 58-godišnjak je nijekao optužbe.

- Sve je to izmislila moja supruga da me okalja. U stanu nije bilo uvjeta u život i ja sam ga htio adaptirati. Supruzi i djeci sam našao drugi stan dok sam ovaj adaptirao, no oni nisu otišli. Odbila je i moje participiranje u stanarini i brizi za djecu. Kupaona se pokvarila, cijevi su počele puštati vodu u susjedni stan, stan je trebalo generalno srediti, no ona je to odbijala - branio se 58-godišnjak.

Iako je on nijekao optužbe, osim iskaza supruge i kćeri, terete ga i fotografije stana te izvještaj Centra za socijalnu skrb u kojem se navodi da je stan bio prašnjav, da je soba koju je koristio 58-godišnjak bila zaključana, da u kupaoni nije bilo struje, vode, vodokotlića, kade, WC školjke...

Komentara 3

ER
EroK
17:40 23.06.2022.

Ivana Jakelić, gdje se to događalo u nekoj bezimenoj državi? Vjerojatno ne u Hrvatskoj, jer bi joj ime i grada, bilo na prvom mjestu!

MA
malena1983
10:15 23.06.2022.

Jadna djeca, a otac..kako postaneš takav luđak da uništavaš sve oko sebe.

Avatar Mistborn
Mistborn
10:52 23.06.2022.

Svaki put kad je htio renovirati, uhvatilo bi ga umjetničko nadahnuće pa se tako oteglo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije