Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČKI NEREDI NA A1

Tužiteljstvo traži produljenje istražnog zatvora za devet pripadnika Torcide

Zagreb: Torcidaši pušteni iz zatvora u Remetincu uz mjere opreza
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
20.06.2022.
u 14:59

Tko je, a tko nije sudjelovao u neredima tužiteljstvu će vjerojatno teško biti dokazati jer je većina od 42 uhićena navijača tvrdila je da u neredima i napadima na policiju nisu sudjelovali

Hoće li preostalih devet pripadnika Torcide, koji su prije mjesec dana uhićeni i pritvoreni  zbog divljanja na A1 i dalje ostati iza rešetaka, trebalo bi se znati u utorak. Jer tada će sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odlučivati o prijedlogu ODO-a da im se produlji istražni zatvor  koji im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

- Sud je  zaprimio zahtjev  za produljenjem istražnog zatvora za tih devet navijača Hajduka, a istražna ročišta će se održati tijekom utorka. Kako su uhićeni navijači smješteni  u zatvorima u Zagrebu, Bjelovaru i Gospiću trebaju se organizirati ispitivanja putem videoveze - kazala je - Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici. 

Tko je, a tko nije sudjelovao u neredima tužiteljstvu će vjerojatno teško biti dokazati jer je većina od 42 uhićena navijača tvrdila je da u neredima i napadima na policiju nisu sudjelovali. U medijima su nakon nereda  neki od njih istupali te su tvrdili da je neke policija pokupila iz njihovih vozila, da je policija neselektivno primjenjivala silu, tukla navijače koji se nisu opirali, ubacila suzavce u vozila...

Ima li u tim navodima istine teško je reći, jer opetovani upiti upućeni policiji oko toga je li gotovo kriminalističko istraživanje te nadzor unutarnje kontrole MUP-a ostaju bez odgovora. Pa se tako još uvijek ne zna gdje su bili policajci koji su uporabili vatreno oružje, jesu li ga uporabili sukladno  zakonu, zašto policajci koji su bili na pumpi i koje navijačka horda napada svim i svačim nisu imali vizire, oklope i štitove, tko je te policajce poslao tamo, je li bilo propusta oko osiguranja utakmice te organiziranja pratnje navijačke kolone,  te ako je tko je za to odgovoran...

Na sva ta pitanja  još nema odgovora, osim što je policijski vrh unisono 12 sati nakon događaja na A1, a bez da su se u tom trenutku sve činjenice znale u utvrdile, tvrdio da je sve bilo po zakonu i da su policajci opravdano uporabili vatreno oružje pri čemu su ranjena četiri navijača. No nadzor unutarnje kontrole MUP-a ili još nije gotov ili ga MUP iz nekih razloga ne prezentira javnosti, a govoriti da je sve bilo opravdano i po zakonu prije no što  je kriminalističko istraživanje okončano nije baš pametno.

Osim toga još se ne zna ni koliku su štetu huligani u svom divljanju po benzinskoj pumpi napravili, te tko će tu štetu platiti. Jer, kako se čulo prije mjesec dana, kriminalističko istraživanje je u tijeku. I traje li ga traje...

>> VIDEO Stotine torcidaša na autocesti napalo policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem: Dvije osobe ranjene


 
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gremo20
gremo20
15:31 20.06.2022.

sve koji su se tamo zatekli treba osuditi za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu -masovnom napadu na policiju

DU
Deleted user
07:35 21.06.2022.

Da ste mirno sjedili zaključani u autima ništa vam se ne bi desilo, napominjem Torcida je htjela izazvati incident, dobili ste što ste tražili. Zbog vas Torcide normalni građani su zaglavili 12h na autoputu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije