Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna pirotehnika

Ispaljivali rakete iz diskokluba pa zapalili brodove u luci

požar split
Ivo Čagalj/PIXSELL
21.12.2010.
u 09:03

Policija je uhitila i privela dva osamnaestogodišnjaka nad kojima se trenutačno provodi istraga

SPLIT – U lučici Zenta u utorak oko 5.40 sati izbio je požar na tri brodice, od kojih su dvije izgorjele do vodene linije, dok je na vezu potonula treća, dugačka 12 metara, u vlasništvu tvrtke “Mognium” d.o.o. iz Splita kojoj dozvola vrijedi do 23. kolovoza iduće godine. Oštećena je još jedna brodica.

Jedna od izgorjelih brodica u vlasništvu je Vjenceslava Baccia, poznatoga splitskog poduzetnika, bivšeg direktora ”Prerade”. Druga je u vlasništvu pomorca Mire Nazora koji je donedavno bio vlasnika restorana.

– Ako je totalna šteta, onda je to oko 70 tisuća eura – kazao je Vjenceslav Bacci.

Materijalna šteta svakako je velika.

– Iznosi su da boli glava – kazao nam je jedan od vještaka u lučici Zenta.

Priča se da su dvojica mladića provalila u brod tvrtke “Mognium” s namjerom da ukradu signalne rakete. Navodno im je jedna pala u more, a druga se zapalila.

Što se točno dogodilo i prouzročilo požar, utvrdit će se očevidom na kojem rade policija i inspektori Lučke kapetanije.

Marina Kraljević-Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, potvrdila nam je da je policija uhitila i privela dva osamnaestogodišnjaka nad kojima se provodi istraga.

Kad su stigli na teren, policajcima je dojavljeno da su dva mlađa muškarca, odjevena u crno, provalila u jedan od brodova i iz njega ukrali signalne rakete. Iz smjera bazena Poška ispalili su ih prema brodicama, a iz lučice su pobjegli kad su vidjeli požar. Policajci su krenuli u potragu i učili ih u Šimićevoj ulici. Mladići su, kad su vidjeli policijsko vozilo, pokušali pobjeći, ali uhićeni su u blizini obližnje osnovne škole.

Lučka kapetanija oko 6 sati zaprimila je od centra 112 dojavu o požaru. Prema riječima Felicija Parčine, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Split, požar je gasilo 20 vatrogasaca i pet vozila. U pomoć je došla i brodica “Sv. Florijan” DVD-a Kaštela koja je u 7.05 sati počela gašenje.

Za sada nema onečišćenja mora, ali je iz preventivnih razloga, ako gorivo bude curilo iz tankova brodica, postavljena brana.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
13:33 21.12.2010.

sa cime ce ta sirotinja sada na kupanje

OB
-obrisani-
02:54 22.12.2010.

tako mi je žal te jadne sirotinje,da dobivam volju da i ja ispalim stotinjak raketica

Avatar kos
kos
07:00 22.12.2010.

ajde ima osiguranje para,,,,,treba sve zapalit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije