Naslovnica Vijesti Svijet

Irski premijer Cowen preživio glasovanje o povjerenju

Zastupnici vladajuće irske stranke Fianna Fail podržali su premijera Briana Cowena
18. siječnja 2011. u 14:36 0 komentara 3 prikaza
cowen
Foto: Reuters

Irski premijer Brian Cowen izbori se za politički ostanak nakon što su mu sada leđa okrenuli i neki najbliži suradnici. Prošle je godine spašavao irsko gospodarstvo, a sada je uspio spasti vlastitu glavu.

Zastupnici njegove stranke Fianna Fail glasovali o njegovoj političkoj sudbini. Pobuna u stranci dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Cowenova vlada prihvatila pomoć Europske unije i MMF-a u iznosu od 85 milijardi eura. Zastupnici su izglasali povjerenje nepopularnom Cowenu, tako da neće biti raspisani parlamentarni zbori.

Irski ministar vanjskih poslova Michael Martin, koji je do ponedjeljka čvrsto podržavao premijera, izjavio je da će glasovati protiv njega. Tvrdi da njihova stranka treba novog lidera. No, drugi utjecajni članovi stranke glasovali su za . Cowen sada da ima dovoljnu potporu u stranci te da  i dalje ostaje na čelu vlade.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.