Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza

Irski premijer Cowen najavio prijevremene izbore

cowen
Reuters
23.11.2010.
u 12:50

Irska je u nedjelju formalno zatražila pomoć kako bi stabilizirala svoje posrnule banke i popunila ogromnu rupu u proračunu

Irski premijer Brian Cowen objavio je da će raspisati prijevremene parlamentarne izbore početkom sljedeće godine, ali tek kada vlada donese proračun koji će sadržavati opsežne mjere štednje i okonča pregovore o paketu financijske pomoći s Europskom unijom i Međunarodnim monetarnih fondom (MMF), javlja BBC.

Premijer Cowen u ponedjeljak je objavio svoju namjeru nakon što je Stranka zelenih, mlađi partner u koalicijskoj vladi, zatražila da se izbori održe u siječnju. Oporba također vrši pritisak na irskog premijera i zahtijeva da se izbori odmah održe.

Cowen je, međutim, izjavio da je od presudnog značaja za zemlju da usvoji proračun i dogovori paket pomoći prije nego što Irci izađu na birališta.

Irska je u nedjelju formalno zatražila pomoć kako bi stabilizirala svoje posrnule banke i popunila ogromnu rupu u proračunu. Detalji nisu finalizirani, ali vjeruje se da će Irska dobiti između 80 i 90 milijardi eura.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:16 23.11.2010.

Grčka, Irska, koja je sledeća zemlja koja je pred bankrotom. Lep imiž za EU.

UK
Ugo Kajvez
14:19 23.11.2010.

Postoji ODLIČNO NAPISAN članak u prošlo subotnjem dodatku Večernjeg lista - Obzor, o problem Irske kao i usporedba sa hrvatskom ............. . Što se \"obzora\" tiče ... pohvala VL-u .......

KU
kukuriku
19:01 23.11.2010.

sipa.., pa mozda Bosna ??..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije