Naslovnica Vijesti Svijet

Irski premijer Cowen najavio prijevremene izbore

Irska je u nedjelju formalno zatražila pomoć kako bi stabilizirala svoje posrnule banke i popunila ogromnu rupu u proračunu
23. studenoga 2010. u 12:50 3 komentara 4 prikaza
cowen
Foto: Reuters

Irski premijer Brian Cowen objavio je da će raspisati prijevremene parlamentarne izbore početkom sljedeće godine, ali tek kada vlada donese proračun koji će sadržavati opsežne mjere štednje i okonča pregovore o paketu financijske pomoći s Europskom unijom i Međunarodnim monetarnih fondom (MMF), javlja BBC.

Premijer Cowen u ponedjeljak je objavio svoju namjeru nakon što je Stranka zelenih, mlađi partner u koalicijskoj vladi, zatražila da se izbori održe u siječnju. Oporba također vrši pritisak na irskog premijera i zahtijeva da se izbori odmah održe.

Cowen je, međutim, izjavio da je od presudnog značaja za zemlju da usvoji proračun i dogovori paket pomoći prije nego što Irci izađu na birališta.

Irska je u nedjelju formalno zatražila pomoć kako bi stabilizirala svoje posrnule banke i popunila ogromnu rupu u proračunu. Detalji nisu finalizirani, ali vjeruje se da će Irska dobiti između 80 i 90 milijardi eura.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Grčka, Irska, koja je sledeća zemlja koja je pred bankrotom. Lep imiž za EU.

  • Ugo Kajvez:

    Postoji ODLIČNO NAPISAN članak u prošlo subotnjem dodatku Večernjeg lista - Obzor, o problem Irske kao i usporedba sa hrvatskom ............. . Što se \"obzora\" tiče ... pohvala VL-u .......

  • kukuriku:

    sipa.., pa mozda Bosna ??..-:))