Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Irska prva u EU prenijela direktivu o pakiranju cigareta u svoj zakon

cigarete
Foto: Duško Mirković/Pixsell
13.03.2015.
u 22:30

Hrvatska i ostalih 26 država to tek trebaju učiniti

Europska direktiva, usvojena u travnju 2014., daje državama članicama EU rok do 20. svibnja 2016. da donesu zakone o obveznom označavanju kutija cigareta eksplicitnim zdravstvenim upozorenjima i fotografijama, a Irska je postala prva država EU koja je prenijela tu direktivu u svoje zakonodavstvo.

Hrvatska i ostalih 26 država to tek trebaju učiniti. Najkasnije od svibnja 2017. sve kutije cigareta u EU morat će imati uniformirane kutije, na kojima će umjesto brenda dominirati fotografije zdravstvenih tegoba koje izaziva pušenje. Zdravstvena upozorenja morat će prekrivati 65 posto površine kutije cigareta.

>> Komisija tuži zemlje članice Sudu EU, ali Hrvatsku nije još nijednom

>> EK će izbaciti Srbiju iz bezviznog režima ne smanji li broj azilanata

Komentara 1

Avatar bojlere
bojlere
15:20 16.03.2015.

Počinjem prodavati kineske tabakere :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije