Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAK

Iračke snage zauzele povijesnu džamiju u Mosulu u kojoj je IS proglasio kalifat

Foto: Reuters
29.06.2017.
u 12:24

Crna zastava Islamske države vijorila se na minaretu od lipnja 2014.

Iračke snage zauzele su danas ostatke povijesne džamije u Mosulu u kojoj je Islamska država prije tri godine proglasila kalifat, objavljeno je u iračkom vojnom priopćenju.

Zauzimanje Velike al-Nuri džamije simbolična je pobjeda iračkih snaga koje se već više od osam mjeseci bore kako bi zauzele Mosul, sjeverni irački grad koji je de facto služio Islamskoj državi kao njihov glavni grad.

Džihadisti IS-a dignuli su u zrak prije tjedan dana srednjovjekovnu džamiju i njezin minaret, dok su se iračke snage uz potporu SAD-a približavale.

Crna zastava Islamske države vijorila se na minaretu od lipnja 2014.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ljudozder Vegetarijanac
Ljudozder Vegetarijanac
13:13 29.06.2017.

Jedna dzamija manje...

IB
ibiza
13:10 29.06.2017.

Hvala bogu ,napred Iracani...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije