Naslovnica Vijesti Svijet

Takozvana Islamska država raznijela povijesnu džamiju al-Nuri u Mosulu

Iz te je srednjovjekovne džamije čelnik Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi prije tri godine proglasio "kalifat" na područjima Sirije i Iraka.
21. lipnja 2017. u 23:13 9 komentara 2724 prikaza
Foto: Reuters

Militanti Islamske države danas su raznijeli veliku džamiju Al-Nuri i njezin kosi minaret u Mosulu, priopćila je iračka vojska.

BITKA ZA STARI GRAD Konačnim padom Mosula ISIL-ov kalifat u Iraku nestaje

Iz te je srednjovjekovne džamije čelnik Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi prije tri godine proglasio "kalifat" na područjima Sirije i Iraka.

Novinska agencija IS-a Amaq za rušenje je optužila američki zrakoplov.

"Pripadnici IS-a počinili su još jedan povijesni zločin raznijevši džamiju al-Nuri i minaret al-Habda", priopćila je iračka vojska.

Eksplozije u kojima je taj vjerski objekt raznesen dogodile su se kad su se elitne iračke protuterorističke postrojbe približile na oko 50 metara od džamije u mosulskom Starom gradu, dodaje se u priopćenju. 

Iračka vojska u srijedu je objavila da kreće prema džamiji. Američka koalicija pruža zračnu i kopnenu podršku toj ofenzivi na Mosul koja je započela u listopadu prošle godine. 

Iračko-koalicijske snage su u utorak opkolili uporište džihadista u Starom gradu, posljednjoj četvrti Mosula koja je i dalje pod njihovom kontrolom.

KATASTROFA Djeca u kampovima oko Mosula u mukama umiru od gladi i žeđi islamska država učenici kao taoci Islamski ekstremisti upali u školu na jugu Filipina i oteli učenike Napad u Londonu jedna osoba uhićena Novi napad u Londonu: Zaletio se kombijem na vjernike ispred džamije, ulovili ga građani
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • spica:

    takozvana islamska država? zar nije teroristička organizacija .samo vi njima tepaju možda se i ostvari

  • edoada:

    ISIL ili kako god hocete mozete nazvati tu organizaciju ne radi za Muslimane Bliskog Istoka , ta terroristicka organizacija koja nema nista sa Islamom radi na stvaranju Velikog Izraela uz podrsku Zapada kojim Vladaju Zidovi!

  • stomugromova:

    Što njih briga za povijesne građevine ? Isto kao i njihove izraelske sponzore.Što više sruše,reći da su prvi tamo bili iako su kazarski dotepenci došli prije manje od 100 godina iz Azije.Projekt velikog Izraela previđa rušenje objekata koji predstavljaju druge ... prikaži još!e kulture.Što ih je manje to bolje za Izrael.