Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽILI SAD

Takozvana Islamska država raznijela povijesnu džamiju al-Nuri u Mosulu

Foto: Reuters
21.06.2017.
u 23:13

Iz te je srednjovjekovne džamije čelnik Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi prije tri godine proglasio "kalifat" na područjima Sirije i Iraka.

Militanti Islamske države danas su raznijeli veliku džamiju Al-Nuri i njezin kosi minaret u Mosulu, priopćila je iračka vojska.

Iz te je srednjovjekovne džamije čelnik Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi prije tri godine proglasio "kalifat" na područjima Sirije i Iraka.

Novinska agencija IS-a Amaq za rušenje je optužila američki zrakoplov.

"Pripadnici IS-a počinili su još jedan povijesni zločin raznijevši džamiju al-Nuri i minaret al-Habda", priopćila je iračka vojska.

Eksplozije u kojima je taj vjerski objekt raznesen dogodile su se kad su se elitne iračke protuterorističke postrojbe približile na oko 50 metara od džamije u mosulskom Starom gradu, dodaje se u priopćenju. 

Iračka vojska u srijedu je objavila da kreće prema džamiji. Američka koalicija pruža zračnu i kopnenu podršku toj ofenzivi na Mosul koja je započela u listopadu prošle godine. 

Iračko-koalicijske snage su u utorak opkolili uporište džihadista u Starom gradu, posljednjoj četvrti Mosula koja je i dalje pod njihovom kontrolom.

Komentara 9

Avatar Pavel ic
Pavel ic
06:26 22.06.2017.

takozvana islamska država? zar nije teroristička organizacija .samo vi njima tepaju možda se i ostvari

ED
edoada
04:45 22.06.2017.

ISIL ili kako god hocete mozete nazvati tu organizaciju ne radi za Muslimane Bliskog Istoka , ta terroristicka organizacija koja nema nista sa Islamom radi na stvaranju Velikog Izraela uz podrsku Zapada kojim Vladaju Zidovi!

ST
stomugromova
08:21 22.06.2017.

Što njih briga za povijesne građevine ? Isto kao i njihove izraelske sponzore.Što više sruše,reći da su prvi tamo bili iako su kazarski dotepenci došli prije manje od 100 godina iz Azije.Projekt velikog Izraela previđa rušenje objekata koji predstavljaju drugee kulture.Što ih je manje to bolje za Izrael.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije