Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdili

Iračka vojska ranila glasnogovornika Islamske države Abu Muhammad al-Adnanija

Abu Muhammad al-Adnani
Foto: Screenshot
08.01.2016.
u 07:25

Adnani je izgubio "mnogo krvi" u napadu prije nekoliko dana prije nego što je prebačen u sjeverni grad Mosul, glavni grad Islamske države u Iraku

Glasnogovornik Islamske države Abu Muhammad al-Adnani je navodno ranjen u zračnom napadu u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar, objavila je iračka vojska.

– Postoje potvrđena izvješća da je tzv. terorist Abu Muhammad al-Adnani glasnogovornik terorista Daesha (Islamske države) ranjen u zračnom napadu... u okrugu Barwana – stoji u vojnom priopćenju.

Adnani je izgubio "mnogo krvi" u napadu prije nekoliko dana prije nego što je prebačen u sjeverni grad Mosul, glavni grad Islamske države u Iraku, dodalo je priopćenje.

Reuters za sada nije mogao potvrditi ovo izvješće.

Više od 100 boraca Islamske države ubijeno je u i oko Barwana ovaj tjedan u zračnim napadima koji pomažu iračkoj vojsci da odbije ofenzivu militanata kod grada Hadithe, prema navodima koalicije predvođene SAD-om.

Adnani je Sirijac koji je  prisegnuo na vjernost Al-Qa'idi, prethodniku Islamske države, prije više od deset godina i jednom su ga američke snage u Iraku zatvorile, prema Institutu Brookings.

Adnani je glavni propagandist ove džihadističke skupine otkako je u lipnju 2014. u priopćenju proglasio da Islamska država uspostavlja kalifat koji obuhvaća velike dijelove teritorija koje je osvojila u Iraku i susjednoj Siriji.

William McCants iz Instituta Brookings, autor knjige "ISIS-ova apokalipsa", rekao je ako je Adnanijevo ranjavanje istina da bi to predstavljalo veliki gubitak za Islamsku državu.

– Ako je  on onesposobljen, Baghdadi je izgubio savjetnika od povjerenja – rekao je govoreći o čelniku Islamske države Abu Bakru al-Baghdadiju. – Njegovo ime spominjalo se kao mogućeg nasljednika... a on je i učinkovit propagandist.

>>Muškarac ubijen u Parizu nosio zastavu IS-a - državni odvjetnik

>>Francuska policija ubila muškarca koji je naoružan trčao prema policijskoj stanici

Komentara 9

MA
manaslu
09:05 08.01.2016.

Naslijedit ce ga neki muhammad al-budaletani

ZL
zlatnirat
10:47 08.01.2016.

Pa i da su ga ubili sto zato?

Avatar Kaiser_Soze
Kaiser_Soze
12:42 08.01.2016.

...zamisli "glasnogovornik"...ja još nisam vidio niti jednu pressicu od ovog lika...samo gnjusobe istih!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije