Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opservatorij za ljudska prava

Intenzivni ruski udari na nekoliko pobunjeničkih uporišta u Siriji prije primirja

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
26.02.2016.
u 11:38

U tim je udarima ubijeno osam osoba iste obitelji, od kojih troje djece, na lokalitetu Kibtan al-Džabal koji drže nedžihadistički pobunjenici u pokrajini Alep.

Rusko zrakoplovstvo danas je izvelo vrlo intenzivne udare na pobunjenička uporišta u Siriji nekoliko sati prije stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava, izvješćuje Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Noću pa sve do jutra izvođeni su intenzivniji ruski udari nego obično na pobunjenička uporišta, posebice istočno od Damaska, na sjeveru pokrajine Homs te na zapadu pokrajine Alep", kazao je Rami Abdel Rahman, direktor SOHR-a.

U tim je udarima ubijeno osam osoba iste obitelji, od kojih troje djece, na lokalitetu Kibtan al-Džabal koji drže nedžihadistički pobunjenici u pokrajini Alep.

Rusko-američki sporazum o primirju, koji treba stupiti na snagu u petak u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu, djelomičan je jer uključuje režim i pobunjenike, ali isključuje džihadističke skupine Islamska država i Fronta Al-Nosra (sirijski ogranak Al-Kaide).

"Bilo je najmanje 25 ruskih udara na istočnu Gutu", jedno od najvažnijih uporišta pobune s glavnom skupinom Džaih al-Islam, po Abdelu Rahmanu.

"Najmanje 10 napada usmjereno je na Dumu, glavni grad Gute", po Opservatoriju koji raspolaže širokom mrežom izvora u Siriji.

"Istodobno režimske snage žestoko bombardiraju taj grad", kazao je Rahman.

>> Obama upozorio Ruse, poručio da će neumorno goniti Islamsku državu

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
17:20 26.02.2016.

Dobro su ih udarili, sto jace to bolje. Ti vehabisticki dzihadisti jedino razumiju jezik sile tako da Rusi s njima u biti "razgovaraju" jezikom koje dzihadisticki teroristi najbolje razumiju, ne treba im prevodilac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije