Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADZOR ZBOG TEŠKIH OPTUŽBI

Inspekcija Ministarstva zdravstva: Nema nepravilnosti u KB Dubrava

KB Dubrava u Zagrebu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
25.04.2023.
u 16:07

"U odnosu na anonimni tekst o seksizmu i šovinizmu, na kirurškoj klinici u Kliničkoj bolnici Dubrava, Povjerenstvo za unutarnji nadzor provelo je postupak u kojem je zatražilo očitovanja te je zaključilo kako u ovom trenutku, prema dostupnim informacijama, nema osnove za daljnje postupanje protiv liječnika", stoji u odgovoru kojeg smo primili iz Ministarstva

Ništa od tvrdnji iz anonimnog pisma prepunog optužbi na račun rada nekih klinika u KB Dubrava nije potvrđeno, doznajemo u resornom Ministarstvu. "Ministarstvo zdravstva je zatražilo očitovanje KB Dubrava u kojem je, temeljem uvida u medicinsku dokumentaciju i poslovnu dokumentaciju Kliničke bolnice Dubrava te obavljenim razgovorima s liječnicima Klinike za kirurgiju i Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu u spomenutoj zdravstvenoj ustanovi, zaključeno da broj kreveta u Odjelima za intenzivnu medicinu ispunjava uvjete propisane Pravilnikom o normativima i standardima za obavljanje zdravstvene djelatnosti.

U slučaju Klinike za kirurgiju, zadovoljeni su svi standardi u tehničkom, kadrovskom i stručnom smislu. Sve ustrojstvene jedinice Kliničke bolnice Dubrava rade u punom opsegu s kadrovskom popunjenošću s ispravnom opremom koja osigurava redovito obavljanje svih radnih zadaća.

VIDEO Ozbiljne optužbe u KB Dubravu dovele inspekciju: Pojedini voditelji mlade kirurge smatraju budalama

Uvidom u izuzete povijesti bolesti pacijenata torakalne kirurgije vidljivo je da je medicinska dokumentacija vođena uredno, pacijenti su zbrinuti na primjeren način te u dobrom općem stanju otpušteni na kućno liječenje.

Vezano uz mortalitet u Odjelu torakalne kirurgije, tijekom trogodišnjeg razdoblja stopa smrtnosti kreće se ispod prosječnih vrijednosti te ne možemo govoriti o povećanoj stopi smrtnosti.

U odnosu na anonimni tekst o seksizmu i šovinizmu, na kirurškoj klinici u Kliničkoj bolnici Dubrava, Povjerenstvo za unutarnji nadzor provelo je postupak u kojem je zatražilo očitovanja te je zaključilo kako u ovom trenutku, prema dostupnim informacijama, nema osnove za daljnje postupanje protiv liječnika", stoji u odgovoru kojeg smo primili iz Ministarstva. 

Zdravstvena inspekcija provjeravala je prošlog mjeseca niz ozbiljnih optužbi koje su iznesene na račun dijela klinika iz KB Dubrava u pismu potpisanom s "kirurzi KB Dubrava".

Komentara 2

Avatar Pukovnik Simo
Pukovnik Simo
16:52 25.04.2023.

Trebali ste da kintrolišete kada su drugu Rašeti ondje ukrali 20 kg zlata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije