Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENTAR ZA OBRAZOVANJE

Indijci žele učiti od Hrvata: Svoje radnike mogli bi obučavati u u Hrvatskoj

Foto: Ivica Beti
20.12.2019.
u 13:07

Radnici iz Indije dolazili bi u Varaždin učiti i stjecati vještine, prije svega u građevinskoj industriji, ali i u elektroničkoj industriji te medicinskoj djelatnosti, kako bi mogli raditi na europskom i sjevernoameričkom tržištu

U Varaždinu bi se mogao otvoriti centar za obrazovanje radnika iz Indije! O tome su razgovarali gradonačelnik Ivan Čehok i poslovni menadžer Raaja Singha, direktor međunarodne korporacije Snathe. Zajedno s poslovnim partnerom iz Hrvatske Denisom Čupićem, Singha se zanimao za mogućnostima izgradnje i utemeljenja centra za obrazovanje radnika iz Indije, kažu u Gradskoj upravi.

Korporacija je već prisutna na europskom, kanadskom i sjevernoameričkom tržištu, uglavnom u građevinskoj djelatnosti, a u Varaždinu je zainteresirana za zajedničko ulaganje s Gradom u veliko središte za učenje, edukaciju i trening radnika iz Indije.

Radnici iz Indije dolazili bi u Varaždin učiti i stjecati vještine, prije svega u građevinskoj industriji, ali i u elektroničkoj industriji te medicinskoj djelatnosti, kako bi mogli raditi na europskom i sjevernoameričkom tržištu.

– Poslovne partnere iz Indije zanima ulaganje u tečajeve neformalnog, cjeloživotnog obrazovanja te treninge za stjecanje potrebnih znanja u pojedinim vrstama industrije. Grad Varaždin izrazio je mogućnost da se u rad tog budućeg centra za obrazovanje radnika uključe i naše obrazovane institucije poput Sveučilišta Sjever, građevinske tvrtke, zavodi i škole – otkrili su u gradskoj upravi.

– Spremni smo surađivati jer imamo dobro sveučilište i druge obrazovne institucije te pomoći stranim partnerima u razradi tog plana. Varaždin bi imao svakako koristi od boravka radnika – rekao je gradonačelnik Čehok.

1/29

Komentara 23

ST
Stipan
13:27 20.12.2019.

Još nam tribaju ti silovatelji.

Avatar tarana
tarana
13:23 20.12.2019.

"Indijci žele učiti od Hrvata"!?!?.... jedino lopovluku...Indija je tehnološka velesila koja može biti nama uzor a ne mi njima.

Avatar nekineki
nekineki
13:22 20.12.2019.

"kako bi mogli raditi na europskom i sjevernoameričkom tržištu." .. my a$$! pa znate li koja je procedura da se ide turistički u USA ili Kanadu, a kamoli raditi! wtf!...razni drkovi, patafte, calzedonie si osiguravaju jeftinu radnu snagu za naredno desetljece...Varazdin kakav poznajete sada bit ce uskoro samo ne Varazdin kakvog ste nekad poznavali!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije