Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od vlade i sabora

HUS traži da se hitno donese Zakon o osobnom bankrotu

'02.07.2010.Zagreb, Hrvatska - Koordinator sindikalnih sredisnjica, predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijasevic dosao je Vladu sudjelovati na sastanku Koordinacije Gospodarsko-socijalnog v
'Marko Prpic/PIXSELL'
27.09.2012.
u 16:07

HUS ujedno apelira i na preformulaciju čl. 39. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi kojim se nadležnost u postupku predstečajne nagodbe u svim slučajevima „težim od“ 10 mil. kuna daje regionalnom centru FINA-e u Zagrebu

– Uime ljudi koji vas biraju i od kojih dobivate legitimitet za provođenje svojih politika, pozivamo vas da što prije donesete odavno najavljivani Zakon o stečaju fizičkih osoba (o osobnom bankrotu) – stoji u otvorenom pismu Hrvatske udruge sindikata upućenom Vladi i Saboru.

– HUS pozdravlja činjenicu što je usvojenim izmjenama Ovršnog zakona olakšana naplata potraživanja utvrđenih ovršnim ispravama, pa time i obračunom plaće, te ističe potrebu iznalaženja rješenja za situacije u kojima pojedinac zbog vlastite nelikvidnosti nije u stanju servisirati svoje novčane obveze. Za razliku od poduzeća, koje spas mogu naći u predstečajnoj nagodbi ili stečajnom postupku, takav je čovjek uskraćen za mogućnost saniranja svojih financija odgovarajućim pravnim instrumentom – kaže Ozren Matijašević.

HUS ujedno apelira i na preformulaciju čl. 39. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi kojim se nadležnost u postupku predstečajne nagodbe u svim slučajevima „težim od“ 10 milijuna kuna daje regionalnom centru FINA-e u Zagrebu, što smatraju pogubnim prilogom daljnjoj centralizaciji Hrvatske. Radi jačanja drugih regionalnih centara predlažu ukidanje ove iznimke, odnosno brisanje st. 3. čl. 39. prijedloga zakona.

>>HUS pisao Josipoviću: Trebamo se izvući iz živog blata...

Komentara 1

Avatar cros
cros
16:20 27.09.2012.

Taj je zakon trebalo još davno donijeti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije