Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'U potpunosti se ograđujemo od Oreškovićeve najave da Vlada podržava Vesnu Pusić'

"Osoba koja je tijekom rasprave u Hrvatskom saboru 2001. godine izjavila „Hrvatska vlast vodila je agresorski rat u BiH“, ne zaslužuje našu potporu niti za predsjednicu kućnog savjeta"
14. travnja 2016. u 14:45 36 komentara 1653 prikaza
Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- HSP AS se u potpunosti ograđuje od najave premijera Tihomira Oreškovića kako Vlada RH podržava kandidaturu Vesne Pusić za mjesto glavne tajnice UN-a. Osoba koja je tijekom rasprave u Hrvatskom saboru 2001. godine izjavila „Hrvatska vlast vodila je agresorski rat u BiH“, ne zaslužuje našu potporu niti za predsjednicu kućnog savjeta, a ne za ovakvu važnu i značajnu dužnost, stoji u priopćenju HSP AS.

Navode i kako saborski mandati za HSP AS nisu bili njihov cilj nego sredstvo temeljem kojih imaju mogućnost doprinijeti boljitku svih građana Hrvatske. Ističu i kako za ovu stranku ne postoji politički trenutak u kojemu bi koalirali i surađivali sa strankama kao što su SDP, HNS ili SDSS. Navode i kako je HSP AS bivšoj Vladi Zorana Milanovića uputio Prijedlog o izmjeni Zakona o posebnim pravima predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti te da je isti ponovljen i ovoj Vladi čiji su strateški dio s ciljem zatvaranja ureda bivšeg predsjednika Stipe Mesića i oduzimanja mu svih prava koja iz njega proizlaze.

- Nažalost Vlada Tihomira Oreškovića naš zakonski prijedlog je odbila te prihvatila blažu varijantu naših koalicijskih partnera. Kako HSP AS nije raspravljao unutar Domoljubne koalicije pa ni na svojim tijelima o eventualnoj potpori Vesni Pusić tako nažalost nismo pozvani da obrazložimo naš zakonski prijedlog niti smo u odbijanju istoga u pisanom obliku obaviješteni. HSP AS slijedom navedenog neće podržati Vladin prijedlog blaže varijante zatvaranja ureda Stipe Mesića, stoji u priopćenju HSP AS.

>> Pusić prezentaciju bazirala na iskustvu Hrvatske, a aludirala je i na presudu Šešelju

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • tamaris:

  Nevjerojatno je da je moguć scenarij da sadašnja Vlada daje podršku Pusić.

 • Avatar navijač
  navijač:

  Kako vidimo Karamarko se nije ogradio.

 • Avatar Ohjooj
  Ohjooj:

  Nema razloga za zabrinutost, među tri najlošije kotiranih je za mjesto tajnice UN-a.