Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Orešković:

'Vesna Pusić ima podršku od Vlade, nećemo tu opstruirati'

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.04.2016.
u 15:12

Znate kako se kaže, prvi nikada neću zaboraviti, rekao je Orešković

Nakon svog prvog aktualnog prijepodneva u Saboru, premijer Tihomir Orešković je rekao da mu je drago da se konkretno raspravljalo.

- Znate kako se kaže, prvi nikada neću zaboraviti. Sami ste vidjeli, pitanja su bila široka, drago mi je da smo bili konkretniji malo - tvrdi Orešković. Iako ga SDP-ovci nisu pitali ni jedno pitanje, ne misli da su ga ignorirali jer su mu drugi zastupnici postavljali pitanja, njih ukupno sedam, tvrdi.

- Svaka stranka može odlučiti koga će pitati, to je demokracija – smatra Orešković.

Novinari su ga pitali i što misli o budilici koju su mu dali HNS-ovci.

- Slatko. Ne znam što je bila poruka. Mislim da sada ova Vlada radi, ne znam koju su poruku oni htjeli poslati. Naša poruka je jasna i jučer ste vidjeli poruku od MMF-a, ja kao bivši financijaš gledam brojeve i bitno mi je da idemo naprijed. MMF je tu opet potvrdio rast. I vrlo brzo ćete biti upoznati s onim što je od početka naš plan. Za tjedan dana ćete malo više čuti što namjeravamo pokrenuti i na koji način ćemo za 150 do 200 milijuna eura smanjiti dug – kaže premijer.

Novinare je zanimalo podržava li Vlada Vesnu Pusić u utrci za generalnu tajnicu UN-a.

– Podršku gospođa Pusićka ima od Vlade, tako da nećemo tu opstruirati. To je diplomatska pozicija pa bih samo tu komentirao da se nadam da ćemo, kad se gospođa Pusićka vrati iz New Yorka, imati priliku malo se sjesti da razgovaramo o toj poziciji – kaže Orešković.  

>> Vlada podržava Vesnu Pusić za UN

Komentara 15

OB
obivankenobi
15:31 13.04.2016.

Lijepo mozes i ti sa pusickom u un. Sramota da netko sa 1,5% moze predstavljati drzavu. Katastrofa.

Avatar navijač
navijač
15:49 13.04.2016.

Ubite se sram vas bilo!

Avatar fijolica
fijolica
15:43 13.04.2016.

Ako ste tako demokratski raspoloženi, pitajte narod. Ona bi tamo predstavljala narod, a ne Vlad. Zato bi bilo u redu da se pita narod. A toga se Besna boji jer zna da ne bi išla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije