Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije im promaknulo!

Hrvatsku tvrtku razotkrila njemačka inspekcija: Zapošljavali Srbe na crno

Zagreb: Na mjestu nedovršenog centra Leclerc niknuli temelji novog TC Špansko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
18.06.2021.
u 10:23

U policijskom izvješću ne navodi se naziv hrvatske tvrtke kao ni ime i prezime vlasnika tvrtke

Inspektori financijske kontrole rada na crno otkrili su tijekom inspekcije da je hrvatska tvrtka na jednom gradilištu u Siegenu zaposlila srpske građevinske radnike, piše Fenix Magazin. 

Daljnji pregled dokumentacije sedmorice muškaraca iz Srbije utvrdio je da im nije dopušten ni boravak ni rad u Njemačkoj. Postoji i opravdana sumnja u vjerodostojnost predstavljenih osobnih dokumenata.

Protiv radnika pokrenut je kazneni postupak zbog krivotvorenja isprava i ilegalnog boravka u Njemačkoj. Oni su nakon ispitivanja predani imigracijskim vlastima koje će odlučiti o tome hoće li oni nastaviti svoj boravak u Njemačkoj ili neće. 

Što se tiče poslodavca, pokrenut je kazneni postupak zbog nezakonitog zapošljavanja stranaca. Inspekcija još uvijek provjerava kakvi su bili radni uvjeti na gradilištu i jesu li srpskim radnicima također isplaćene minimalne plaće.

U policijskom izvješću ne navodi se naziv hrvatske tvrtke kao ni ime i prezime vlasnika tvrtke.

VIDEO: Dr. Beck: Nikad neću zaboraviti čovjeka koji je zbog krpelja ostao hendikepiran

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
15:14 18.06.2021.

na crno se radi od pamtivijeka i ponekad neko nadrlja ništa novo

ZA
zagabria5
11:44 18.06.2021.

Srbi iz Srbije bi trebali svi uzeti hrvatsko državljanstvo tako da se mogu legalno zaposliti u EU. A oni devedesetih napravili suprotno, otišli iz Hrvatske i uzeli srpsko državljanstvo. Da nisu digli pobunu danas bi Srbi iz Hrvatske bili Srbi koji najbolje žive od svih Srba. Ali rat njih privlači više od blagostanja, šta ćeš

Avatar Dokman
Dokman
11:15 18.06.2021.

Da su rekli da su iz Alžira ili Maroka ne bi bilo problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije