Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatskoj očito treba jedan Branimir Bilić

Jer, ako hrvatski gledatelj umoran od beskrajne trakavice o linićima i milanovićima išta želi, to su nove ideje
03. lipnja 2014. u 14:00 10 komentara 4115 prikaza
Branimir Bilić
Foto: hrt.hr

Kraj kapitalizma. Kraj nekontroliranog divljanja tržišnih zakona. Kraj prevlasti Sjedinjenih Država. Kraj Europske unije kao moćne zajednice država koja nema svoju politiku... Hrvatskoj očito treba jedan Branimir Bilić da bi se velike ideje poput ovakvih probile na ekrane državne televizije.

Jer, ako hrvatskom gledatelju umornom od beskrajne informativne trakavice o linićima i milanovićima išta treba, to su nove ideje. Srećom po publiku, pompozni voditelj Branimir Bilić ni jučer nije uspio naškoditi nadahnutom uredniku Branimiru Biliću, koji u Glas za čovjeka nepogrešivo poziva prave goste, koji imaju što reći i ne libe se govoriti. Tako je bilo i jučer sa Zdravkom Mršićem, političkim analitičarem i ministrom vanjskih poslova u prvoj i drugoj hrvatskoj vladi.

Startao je Bilić i ovaj put vehementno, s "ruskim carem" i "kineskim zmajem", i nije ni pokušao sakriti iznenađenje kad je Mršić ustvrdio kako je najprirodniji saveznik Europskoj uniji Rusija. Ali, za razliku od nekih kolega s jedinstvenim talentom za prekidanje sugovornika u trenutku kad je diskusija najzanimljivija, Bilić je na kraju pitomo, spasivši emisiju od samoga sebe, dopustio Mršiću da izgovori što je naumio. Čuli smo tako da u Hrvatskoj uopće nema politike nego samo estrade i da je naša vlast, kao i mnoge u svijetu, samo zaštitar svjetskog tržišta koje razara narode i koji iznova trebaju izgraditi svoje države. Branimir Bilić dobio je novi termin, umjesto oko 20 sati Glas za čovjeka sad ide sat ranije. Još da dobije Prvi umjesto Četvrtog programa i njegovi bi gosti dobili medijski tretman kakav zaslužuju.

PLUS

Treća epizoda dokumentarne serije "Velikani u sjeni: Marcel pl. Kiepach – izumitelj u kratkim hlačama" pokazala je da su nekad i u Križevcima rasli geniji.

MINUS

Hrvatska danas nema križevce kakve je imala krajem 19. stoljeća u kojima je stasao Marcel pl. Kiepach, u kojima su radili H. Bolle, F. Rački, A. G. Matoš...

>> Togonal bespoštedno secirao Milanovića, a štedio Linića

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • BANZO:

  Takvi i slični novinari su nam doveli ovakve političare, a korist je ta što se ljudi ne moraju više ustajati rano ujutro i sa grčem u želucu krenuti na posao, jer jednostavno, više ne rade, eto svako zlo za neko dobro.

 • Avatar dva4u
  dva4u:

  ako netko zaista misli išta dobro o jednom biliću - tu nemam komentara... to misliti za jednog od najgorih voditelja u posljednjih 20 godina - to je zona sumraka...

 • dosaosam:

  kažu da veliki voditelj mjesečno bere dobru plaćicu kao tri prosječna građanina koji ga hrane pretplatom da on može lapr....