Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Krstičević:

Hrvatski narod osjeća da je 30. svibnja najbolji dan za Dan državnosti

Otkriven spomenik Damiru Tomljanoviću - Gavranu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
30.05.2018.
u 14:57

U svom govoru ministar je istaknuo kako je profesionalni dočasnički kadar kralježnica Hrvatske vojske

Nikada se ne smijemo umoriti od prenošenja istine o Domovinskom ratu. On je naš početak, naš temelj i naš ponos - rekao je ministar obrane Damir Krstičević prilikom svečanog otkrivanja spomen poprsja stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana, junaka Domovinskog rata, po kojem ime nosi Dočasnička škola Hrvatskog vojnog učilišta u požeškoj vojarni.

On je tom prilikom istaknuo kako je Gavran u našim redovima bio jedan od onih koji su se nametnuli kao uzori i vođe. Ljudi poput Gavrana bili su, dodao je, nada kako je sloboda blizu i kako nema te prepreke i neprijatelja kojeg hrvatska garda ne može svladati.

- Osobita mi je čast što baš danas, 30. svibnja, otkrivamo ovaj spomenik. Vi znate da je taj dan poseban dan za Hrvatsku. Taj dan je bio Dan državnosti i mi se nadamo da će biti ponovno, jer hrvatski narod osjeća da je to najbolji dan za Dan državnosti - rekao je Krstičević.

U svom govoru ministar je istaknuo kako je profesionalni dočasnički kadar kralježnica Hrvatske vojske. Upravo zbog toga, zbog još realističnije obuke i spremnosti, u planu je uspostavljanje tečaja za borbenu obuku, odnosno za borbenog vođu. Bit će to, dodao je, nešto slično Šepurinama, ali primjereno današnjem vremenu i današnjim izazovima. - Tečaj će nositi ime po još jednom od junaka pobjedničke Hrvatske vojske, a to je Marko Babić. Bit će prilagođen modernim potrebama i izazovima, ali obogaćen iskustvima koje smo stekli u završnim operacijama Domovinskog rata - zaključio je Krstičević. 

Otkriven spomenik Damiru Tomljanoviću - Gavranu
1/8

Komentara 10

Avatar arhaika
arhaika
16:06 30.05.2018.

tocno. treba vratiti oni sto je partija ukinula.

DU
Deleted user
15:20 30.05.2018.

Tako je generale!

DU
Deleted user
17:02 30.05.2018.

30 svibanj je jedini datum koji bi trebao obilježavati Dan Državnosti i nije mi jasno zašto nam ne vrate ono što su nam drugovi uzeli???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije