Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Španjolska ministrica turizma zainteresirana za hrvatski eVisitor

Hrvatski štand je posjetila i britanska državna ministrica za umjetnost, baštinu i turizam Helen Whately
04. studenoga 2019. u 19:19 993 prikaza
Hrvatska jedna od najtraženijih destinacija na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu
Foto: HTZ
Pogledajte galeriju 1/2

Na velikoj svjetskoj burzi turizma World Travel Market u Londonu ministar turizma Gari Cappelli susreo se s kolegama iz Španjolske, Grčke, Velike Britanije, Cipra...

Ministarstvo turizma TURIZAM Ministarstvo turizma osiguralo preko 20 milijuna kuna za 67 projekata namijenjenih razvoju javne turističke infrastrukture

- Turizam je postao treća najjača industrija  iza farmaceutike i nafte, i razgovaramo kako mu zajednički ojačati poziciju. To će biti i jedan od prioriteta tijekom predsjedanja Hrvatske Europskom unijom. Cilj je ojačati i financijske potpore za turističku infrastrukturu te razvoj održivog turizma - komentirao je ministar Cappelli u Londonu. 

Pored tih tema bilo je, naravno, govora i o turističkim specifičnostima svake pojedine zemlje.  

Španjolsku ministricu turizma Mariju Reyes Maroto posebno je, pak, zainteresirao sustav elektronski praćenja turističkog prometa u Hrvatskoj eVisitor, koji daje ažurne podatke na dnevnoj bazi. U odnosu na španjolski turizam, gdje se aktualne turističke brojke doznaju tek na kraju svakog mjeseca, to je daleko naprednije rješenje.

Hrvatska jedna od najtraženijih destinacija na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu | Autor : HTZ Foto: HTZ

Hrvatski štand je posjetila i britanska državna ministrica za umjetnost, baštinu i turizam Helen Whately

Na sajmu WTM prisutna je i Turistička zajednica Kvarnera koja se ovom prilikom zajedno s Lonely Planetom predstavlja britanskim medijima kroz prestižnu nagradu „Best in Travel Award“ za 2020. godinu. Nastup na sajmu u Londonu za dodatnu promociju koriste i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije koji su u sklopu svog štanda organizirali veliku eno-gastronomsku degustaciju poznatih dalmatinskih proizvoda.

Porast dolazaka iz Britanije

U Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu 2019. godine s britanskog tržišta ostvareno gotovo 900 tisuća dolazaka i oko 4,6 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast 5 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima. Odlični rezultati ostvareni su i u listopadu tijekom kojeg je s britanskog tržišta ostvareno oko 62 tisuće dolazaka i više od 325 tisuća noćenja što u odnosu na listopad prošle godine predstavlja rast od 14 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade