Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinski ministar obrane

Hrvati su naša braća i taj dron nismo mi ispalili, ali pitam NATO: možete li zaštititi svoje nebo?

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Screenshot
1/10
17.03.2022.
u 10:21

– Ukrajina je među prvima priznala Hrvatsku i prva službeno počela slati oružje našoj hrvatskoj braći. I dalje smo prijatelji i braća s hrvatskim narodom – rekao je ukrajinski ministar obrane Reznikov

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov jutros je pred odborima Europskog parlamenta ustvrdio da Ukrajina nije ispalila bespilotnu letjelicu koja se srušila u Zagrebu u četvrtak navečer, naglasio da je u svakodnevnom kontaktu s hrvatskim ministrom dok traje istraga o padu tog drona, ali i postavio retoričko pitanje NATO-u: "Možete li vi zaštititi svoje nebo"?

– Dron je preletio nekoliko država članica NATO-a prije nego što se srušio u Hrvatskoj. Imam pitanje za sustav sigurnosti NATO-a: nad vama je preletio dron, niste li ga vidjeli, niste ga uništili? Pitanje je retoričko: možete li vi zaštititi svoje nebo? Svakodnevno komuniciram s ministrom obrane Hrvatske i istražujemo taj incident. Mogu vas uvjeriti da mi taj dron nismo lansirali prema Hrvatskoj. Hrvatska je, naravno, naš prijatelj i mi takvo što nikad ne bismo učinili. Podsjetit ću vas da je tijekom (Domovinskog, op. a.) rata Ukrajina među prvima priznala Hrvatsku i prva službeno počela slati oružje našoj hrvatskoj braći. I dalje smo prijatelji i braća s hrvatskim narodom – rekao je ukrajinski ministar obrane Reznikov, koji se članovima EP-ovih odbora za vanjske poslove i obranu obratio putem videoveze iz Kijeva. 

Pitanje o dronu koji se srušio u Zagrebu postavio mu je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula, koji je obraćanje završio pozdravom "slava Ukrajini". 

VIDEO Prikazani izvučeni dijelovi letjelice koja se srušila u Zagrebu 

Ključne riječi

Komentara 68

BJ
bjmaro
11:01 17.03.2022.

Naše komšije sve znaju. Tak su na svojim TV pričali da su “Zenge” gume palile u Dubrovniku.I sada nakon 30g. mentalni sklop isti. Za nepovjerovat

IV
Ivor
11:16 17.03.2022.

Ako se pažljivo pročita izjava shvatit će se da Ukrajinci nisu opovrgnuli da je dron njihov. Oni su samo rekli da nikakav dron nisu poslali prema Hrvatskoj, ali nisu potvrdili da nije njihov!

BI
BiliBrig
11:16 17.03.2022.

Interesantno , zvijezda se pripisuje ukrajincima , samo nam fale komentari Kotromanovica Svasticara koji je platio 700 000 kn za zvijedzdu na poljudu skupa sa Rankom Ostojim .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije