Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoće li je izbaciti?

Holy: Milanović nije zadovoljan mojim istupom, Zmajlović je ljutit

Mirela Holy
Slavko Midžor/PIXSELL
20.03.2013.
u 19:46

– Stranka ima sve instrumente da me isključi i ja se na tu odluku neću žaliti. Mislim da je pitanje vjerodostojnosti bitno i politički je vrlo važno da se održe obećanja koja smo dali biračima – kazala je Holy.

Saborska zastupnica SDP-a i bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy u HTV-ovoj emisiji Tema dana komentirala je svoju najavu da će izaći iz SDP-a ako se prijedlog Zakona o zaštiti prirode ne uskladi s Planom 21 i u njega ubaci odredba o osnivanju Nacionalne parkovne agencije.

– Mislim da onda više neće biti smisla da ostajem u stranci, jer sam upravo ja u SDP-ovom Odboru radila na politikama zaštite okoliša i prirode. Kada bi se prekršio jedan od najvažnijih obećanja iz tog programa, tada bih ugrozila bih vlastitu političku vjerodostojnost ako ne bi izašla iz SDP-a – rekla je Holy.

"Bio je ljutit na mene"

– Plan 21 bio je programska platforma na kojoj je Kukuriku koalicija dobila izbore i svojevrstan ugovor s biračima. ako bi se mijenjao, korigirao ili donosio novi, to znači da bi vlada izigrala povjerenje birača, jer su na tom programu dobili izbore – kazala je Holy te potvrdila da je nakon svog jučerašnjeg istupa razgovarala s ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem.

– Bio je ljutit na mene. Tvrdi da nije odustao od Agencije. Pokušala sam ga upozoriti da tako ne piše u zakonu. U uvodu piše da se nastavlja sustav upravljanja zaštićenim prirodnim područjima iz postojećeg zakona. Poslije se samo dodaje da Vlada može uredbom osnovati takvu agenciju – rekla je Holy i dodala da se nakon istupa čula i s premijerom Milanovićem.

"Nije zadovoljan mojim istupom"

– On nije bio zadovoljan s mojim istupom. Došla sam u Sabor iz SDP-a i očekuje se lojalnost od mene – kazala je Holy te dodala da smatra kako je morala reagirati jer se predlaže nešto čega nema u Planu 21. Holy želi prekinuti i spekulacije da su je iz SDP-a "kupili" zadnji put kada je najavljivala odlazak iz stranke mjestom u tri odbora. – To nije bio nikakav dar i od članstva u odborima nemam financijsku korist. Nakon odlaska iz Vlade nisam htjela da me stranka diskriminira na taj način i drago mi je što smo riješili taj nesporazum – rekla je Holy te se ponovno osvrnula na posljednji sukob sa SDP-om i istup u Saboru.

– Stranka ima sve instrumente da me isključi i ja se na tu odluku neću žaliti. Mislim da je pitanje vjerodostojnosti bitno i politički je vrlo važno da se održe obećanja koja smo dali biračima – kazala je Holy.

Holy je kazala i da će, ako je SDP izbaci iz stranke, ostati u timu Rajka Ostojića, koji se natječe za zagrebačkog gradonačelnika, ako će on to željeti. Za kraj je poručila da je jučer bilo tek prvo čitanje prijedloga Zakona o zaštiti prirode te da još ima vremena za ubacivanje Agencije u taj prijedlog.

>>M. Holy: Napustit ću stranku ako se ne promijeni zakon

>>Mirela Holy: Vlada treba početi ispunjavati obećanja iz Plana 21

Komentara 83

OB
-obrisani-
20:33 20.03.2013.

Hoće li je izbaciti? iz Hrvatske? Stranka nije privatni klubili neka privatna tvrtka da se moze izbacat ljude na ulicu kao psa

OB
-obrisani-
20:34 20.03.2013.

U medijima ima svoj stav a u stranci ima lizaljku

DU
Deleted user
20:23 20.03.2013.

samo je za caranje! ustvari ona to i sama kaze svojim pogledom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije