Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ova zastupnica

M. Holy: Napustit ću stranku ako se ne promijeni zakon

mirela holy
Patrik Macek/PIXSELL
20.03.2013.
u 15:47

"Bitno je da politika bude vjerodostojna i da se drži one platforme na kojoj je i dobila izbore"

SDP-ova zastupnica Mirela Holy ponovila je kako će istupiti iz stranke ako se prijedlog Zakona o zaštiti prirode ne uskladi s Planom 21 i u njega ubaci odredba o osnivanju Nacionalne parkovne agencije.

– Ovo je bilo prvo čitanje, nadam se da će ministarstvo do drugog čitanja korigirati zakon i uskladiti ga s Planom 21. Ako se tako nešto ne dogodi, ja ću istupiti iz stranke jer ne želim biti dio problema ako ne mogu biti dio rješenja – izjavila je Holy novinarima, komentirajući svoj govor od dana prije u kojem je žestoko kritizirala prijedlog zakona.

>> Mirela Holy: Vlada treba početi ispunjavati obećanja iz Plana 21

Za ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, koji je njenu jučerašnju izjavu nazvao licemjernom i usmjerenom da se našteti Vladi, kaže kako ima pravo na svoje mišljenje.

– Nije bitno što ja mislim o njemu i što on misli o meni, bitno je da politika bude vjerodostojna i da se drži one platforme na kojoj je i dobila izbore – rekla je.

Osnivanjem Nacionalne parkovne agencije, kaže Holy, u jednu agenciju bi se slijevala financijska sredstva iz svih parkova koja iznose oko 400 milijuna godišnje, a koja su se dosad trošila na financiranje lokalnih sportskih klubova i nabavu džipova. Sadašnji sistem, tvrdi Holy, pogoduje klijentelizmu političkih stranaka i šerifa na lokalnim razinama i služi za financiranje određenih projekata koji nemaju apsolutno nikakve veze sa zaštitom prirode.

– Potpuno provjerljivi su slučajevi NP Krka i NP Plitvička jezera, gdje su se iz godine u godinu financirali upravo takvi klubovi jer je političkoj eliti koja vlada u tom području od interesa da to financira zato što zadobiva simpatije birača na tom području – rekla je Holy i dodala kako se tako nešto ne smije događati i od interesa je države da ima jedinstveni model upravljanja jer bi se tako financirali isključivo projekti zaštite prirode i održivog razvoja područja koji gravitiraju tim parkovima.

Komentara 28

DU
Deleted user
17:21 20.03.2013.

U totalnom su rasulu, zapravo, nisu se ni sastali kako treba a već su 4 ministra prominili. Sve što su ponudili planom 21 najobičnija je laž, i narod je prevaren kao najveći magarci. Trebala si otići čim ti je „mađarskiski šofer“ utjerao. Bila bi vjerodostojnija, ovako niti ćeš Europu vidjeti, niti te šmirglaju 2%.

MP
mprelesn
18:59 20.03.2013.

odjednom, holy...odjednom ruža...odjednom: borba za 8000 eura...simptomatično!

PO
portugisac
16:15 20.03.2013.

Holy ako boga znaš (a neznaš) napuštaj brzo crvenu zmiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije