Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA U SABORU

Mirela Holy: Vlada treba početi ispunjavati obećanja iz Plana 21

Mirela Holy (1)
Patrik Macek/PIXSELL
19.03.2013.
u 12:04

Od reforme neće biti ništa, a 400 milijuna kuna godišnje i dalje će se trošiti na nogometne i košarkaške klubove te za nabavljanje bijesnih džipova, kaže Holy

Tijekom rasprave o prijedlogu Zakona o zaštiti prirode SDP-ova Mirela Holy žestoko se obrušila na Vladin prijedlog, a vladajuću je koaliciju prozvala zbog neispunjavanja obećanja iz Plana 21. Prijedlog zakona, među ostalim, navodi da Vlada može osnovati Nacionalnu parkovnu agenciju, no Holy iz toga iščitava kako se to neće dogoditi.

– U Planu 21 ne piše da "će možda biti agencija", nego da će Vlada ustrojiti parkovnu agenciju i ja očekujem da Vlada to ispuni. To je temeljni ugovor koji koalicija ima s građanima i vrijeme je da počne ispunjavati – rekla je Holy.

Vladu proziva da je odustala od reforme zaštite okoliša, a umjesto na očuvanje okoliša, smatra Holy, novac iz proračuna trošit će se na financiranje različitih nogometnih i košarkaških klubova ili za nabavljanje bijesnih džipova.

– Od reforme neće biti ništa, ali će se 400 milijuna kuna godišnje i dalje trošiti za financiranje tko zna kakvih projekata u interesu političkih i drugih elita. Bit će i dalje nešto para za drugo i trećeligaške nogometne klubove, a naći će se i koja stotina tisuća za VIP mercedes skrojen po dječačkim željama ponekog nadobudnog političara. Ma glavno da su nečiji snovi o boljoj prirodi na taj način ispunjeni, a politička obećanja i ne služe ničemu drugome nego da nikad ne budu ispunjena – rekla je Holy.

Temeljna reforma politike zaštite prirode svedena je na samo tri kratka stavka zakona, tvrdi Holy, da bi poslužila kao alibi po principu "pa vidite da nismo skroz odustali od toga".

– Samo treba napraviti studije, analize, osnovati komisije i povjerenstva i sve to prebaciti na procjenu negdje prije kraja mandata kako bi imali štofa za još jedno obećanje ludom radovanje za sljedeće parlamentarne izbore – rekla je Holy.

>> Holy za eutanaziju, Burić protiv zbog zloupotrebe

Ključne riječi

Komentara 2

OM
Omniboox
08:49 20.03.2013.

Nije mi jasno bilo kakvo pozivanje na "famozni plan 21" kada smo svakim danom sve dublje u blatu, kaljuži do grla, a to su nam priuštili naši vrli političari, koje mi budale biramo. Sramotno je da se prvenstveno bave samim sobom i međustranačkim prepucavanjima. Zar je ono jučer naš hrvatski Sabor! Ljude koji zaista žele nešto pošteno napraviti ili kada se pojedincima ne ide "niz dlaku" se smjenjuje. Novac se troši na gluposti. Ja vozim auto star 16 godina i nisam nikome na cesti zbog toga prijetnja i ne ugrožavam sebe ni druge. Njihovi bi tek auti trebali biti dobri pošto su redovno servisiranii održavani. I onda gospon Stazić ima obraza govoriti o starim autima. Ljudi moji, pa gdje to mi živimo?!

MA
mate45
16:17 20.03.2013.

Komentator Matador 007 nije u toku. To je jedna od rijetki ministara u ovoj Vladi koja je imala kičmu i koja je nastojala ispuniti predizborna obećanja. Zato je i nastradala jer su je se Zoki i njegova svita pošto poto htjeli riješiti. Mislim da je prava šteta što se ovakva osoba nije kandidirala za gradonačelnicu grada ZAGREBA DA RAZBIJE SADAŠNJU MAFIJU INSTALIRANU OD SDP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije