Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HNS je više nego korektan koalicijski partner, to smo dokazali ne samo u ovoj Vladi'

Mi smo ukazali na političku odgovornost, to je bilo primarno, a dalje je na državnim institucijama da, ako ocijene da postoji dio kaznene odgovornosti, da to odrade, rekao je Batinić.
09. srpnja 2019. u 12:38 12 komentara 413 prikaza
Milorad Batinić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Klub HNS-a i više je nego jedinstven, poručio je danas predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić dodavši kako očekuje današnji koalicijski sastanak da čuje što im premijer ima reći nakon što je ministar uprave Lovro Kuščević podnio ostavku. Dok HDZ-ovci odbacuju teze da su pristali na HNS-ov ultimatum, u HNS-u kažu da nitko nikome ne može uskratiti pravo na stav i mišljenje.
Na pitanje očekuje li HNS nekakvu odmazdu od strane premijera Plenkovića budući da su ga javnim ultimatumom doveli u nezgodnu situaciju, Batinić je odgovorio kako će o tome nakon koalicijskog sastanka.

Branko Bačić 'Premijer nije pristao na ultimatum' Bačić: Smjena Kuščevića nema veze s ultimatumom HNS-a

– To je stvar koalicijskih partnera, koalicijskih razgovora, o svemu ćemo razgovarati na koalicijskom sastanku. Koalicijski razgovori vode se unatrag četiri tjedna. Nitko ne može nikome uskratiti pravo na stav i mišljenje, neovisno u kojem rakursu se govori – rekao je Batinić nešto prije nego što je Branko Bačić novinarima u Saboru potvrdio da HNS ostaje u Vladi. Batinić je i prije toga vjerovao kako ih premijer neće izbaciti iz Vlade kao što je nekoć napravio s Mostom jer je, kako je rekao, "premijer povukao ispravan, državnički potez".
Sada od institucija očekuju da rade svoj posao u slučaju Kuščevića, dodaje Batinić.

– Mi smo ukazali na političku odgovornost, to je bilo primarno, a dalje je na državnim institucijama da, ako ocijene da postoji dio kaznene odgovornosti, da odrade to. HNS je više nego korektan koalicijski partner, to smo dokazali ne samo u ovoj Vladi nego i prije, a tako ćemo i ostati. Nikome nismo podmetali klipove – tvrdi Batinić. Upitan zalaže li se za širu rekonstrukciju Vlade, odgovara kako svakako ima prostora za poboljšanje.

Lovro Kuščević O OSTAVCI Kuščević: Postalo mi je teško dolaziti na posao, ne bojim se kaznenog progona

– Vjerujem da će u zadnjih godinu dana određeni resori, koji do sada možda nisu u tolikoj mjeri uspjeli držati tempo s HNS-ovim ministrima, požuriti i da ćemo uhvatiti ono za što smo se zalagali na početku ulaska u koaliciju – kaže Batinić, a na pitanje trebaju li u Vladi ostati ministri Gabrijela Žalac i Goran Marić, zaključuje kako će i o tome na koalicijskom sastanku.

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

 • dopizdilomi:

  Na slijedećim izborima, nestajete.

 • ivica gracin:

  Batinicu ne ...koga vi predstavljate sebe i rodbinu...????

 • Avatar ehlbert13
  ehlbert13:

  T. Saucha pojedinačno i HNS kolektivno---2 najljigavija politička entiteta u Hrvatskoj...Vrdni lijevo Vrdni desno Vrdoljak ipak bi mogao biti konkurencija Sauchi...