Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LED NA STAKLIMA

Hladno jutro u Hrvatskoj: Na Zavižanu izmjereno -1.9 °C, oglašen crveni meteoalarm

Led na staklu/Ilustracija
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
25.09.2018.
u 08:31

Prema mjernim postajama DHMZ-a, najtoplije jutro bilo je na Palagruži, gdje je izmjereno 17°C.

Danas će biti pretežno sunčano i svježe, duž obale razmjerno vjetrovito. Po kotlinama i uz rijeke u unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni, u istočnoj Hrvatskoj sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka do olujna bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 16 na kopnu te od 18 do 22°C na Jadranu, javlja DHMZ.

Jutros je u 7 sati na Zavižanu izmjereno -1.9 °C dok je minus zabilježen i u Bednji. Tamo je bilo -0.6°C. Vozači su danas ujutro morali i strugati led sa stakla automobila.

Prema mjernim postajama DHMZ-a, najtoplije jutro bilo je na Palagruži, gdje je izmjereno 17°C.

Oglašen je i crveni meteoalarm za Velebitski kanal i to zbog vrlo jake bure. Očekuju se udari vjetra između 65 i 150 kilometara na sat.

Sutra će također biti pretežno sunčano. Jutro svježe, tek ponegdje uz maglu, češće uz slab mraz, i to ponajprije u kotlinama unutrašnjosti te u Gorskom kotaru i u Lici. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će jaka, na udare i olujna bura postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 0 do 6, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 18, a na Jadranu između 18 i 22°C.

Pogledajte i video: Bura u Splitu

Komentara 4

AN
AnteizmalogZGa
09:16 25.09.2018.

Ma jeste li vi normalni?!!!!! Crveni meteo alarm?!!!! Na Zavižanu koji cijelo ljeto ima snijega "minus sto"?!!!! Pa ljudi božji ovo više nema nikakvog smisla. Moj otac je išao kositi u Lici i nosio je kožun na leđima. Ujutro svježe ...po danu na njemu sjedne dok klepa kosu...i da ne duljim. Ovaj svijet će, upravo zbog vas novinara koji "zarađujete kruh" na ovakav način i nikad se niste "vrući vode napili", otići dovraga.

MA
MARULO
09:15 25.09.2018.

Crveni alarm za kišu, minus 1,9 C, maglu... Kakav će biti alarm za potres, orkansko nevrijeme,?

Avatar Snijeg
Snijeg
09:19 25.09.2018.

Iznenadjujuce hladno kao srce nase Predsjednice...sorry Kraljice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije