Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mrežarina i struja

HEP otpisuje potraživanja od kupaca na poplavljenom području

Gunja
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
13.06.2014.
u 19:35

U HEP-ovom priopćenju se navodi kako se tom odlukom kupcima čiji je opskrbljivač HEP ODS otpisuje iznos mrežarine i iznos za električnu energiju, a kupcima koji imaju nekog drugog opskrbljivača otpisuje iznos mrežarine.

HEP Operator distribucijskog sustava d.o.o. donio je odluku o otpisu potraživanja od kupaca na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske županije, koja se temelje na akontacijskim ratama za mjesece svibanj i lipanj 2014.

U HEP-ovom priopćenju se navodi kako se tom odlukom kupcima čiji je opskrbljivač HEP ODS otpisuje iznos mrežarine i iznos za električnu energiju, a kupcima koji imaju nekog drugog opskrbljivača otpisuje iznos mrežarine. Akontacijske rate za kućanstva i procijenjeni računi za poduzetništvo za svibanj i lipanj ukupno iznose oko 1,64 milijuna kuna. HEP ODS će također općinama Gunja, DrenovciVrbanja uplatiti namjenska donacijska sredstva za financiranje nužnih sanacijskih radova na električnim instalacijama u poplavljenim stambenim objektima na područjima tih općina.

Vlasnici poplavljenih kuća moći će na propisan i siguran način obaviti zamjenu nužne instalacijske opreme te izvanredni pregled i ispitivanje električne instalacije ili dijela električne instalacije, koji su nužni za korištenje stambenog objekta. Kako smo već prethodno obavijestili javnost, kupci se trebaju javiti svojim načelnicima općine kako bi se napravio popis stambenih objekata te plan pregleda i sanacije električnih instalacija i unutarnjih dijelova priključka na mrežu, navodi se u priopćenju. 

Ekipe Elektre Vinkovci HEP ODS-a stalno su na terenu i dnevno vraćaju napon u po stotinjak od ukupno 3.550 objekata isključenih iz mreže, koja je u poplavama pretrpjela značajna oštećenja. Šteta na elektrodistribucijskoj mreži i objektima oko 12 milijuna kuna. Podsjećamo također da je HEP d.d. već prvih dana katastrofe Hrvatskom crvenom križu uplatio donaciju od milijun kuna za pomoć stanovništvu poplavljenih područja, podsjeća HEP.

>> Osječani stanovnicima Gunje poklonili OLT-ove podrivače za isušivanje tla

Komentara 2

BO
booloo
11:22 14.06.2014.

koja se temelje na akontacijskim ratama za mjesece svibanj i lipanj 2014. ---------------------------------------------------------------------------------------- otpisuju ono što nije ni potrošeno . ono što nije potrošeno nemože biti ni naplaćeno, osom fiksne naknade. zašto svakom domaćinstvu neotpišu par stotina kilovati struje.

Avatar foton 99 88 73
foton 99 88 73
07:28 14.06.2014.

otpisuju ono što nisu u mogućnosti sami distribuirati ... sole pamet stanovništvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije