Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hebrang: Na sastanku nismo razgovarali o Polančecovoj smjeni

hebrang
Arhiva VL
23.10.2009.
u 15:09

- Odlučili smo pojačati kampanju i cilj više nije da uđem u drugi krug nego pobijediti u prvom krugu - nastavio je Hebrang dodavši da je "kriza i moramo sa što manje troškova osvojiti predsjedničko mjesto".

Imali smo uobičajeni sastanak predsjedništva i nije bilo govora o Polančecovoj smjeni. Na sastanku je bio i počasni predsjednik Ivo Sanader - potvrdio je Andrija Hebrang naglasivši da se razgovaralo o trenutačnim političkim pitanjima te njegovoj kampanji.

Na pitanje što je Ivo Sanader rekao o aferi "Podravka", Hebrang je uzvratio da su svi jednoglasni da se bez politizacije i političkog pritiska prepusti nadležnim tijelima da odrade svoj posao.

- Odlučili smo pojačati kampanju i cilj više nije da uđem u drugi krug nego pobijediti u prvom krugu - nastavio je Hebrang dodavši da je "kriza i moramo sa što manje troškova osvojiti predsjedničko mjesto".

 

>>Zbog afere Podravka sastao se vrh HDZ-a: Što im je Sanader rekao?

A na pitanje bi li Polančec sam trebao dati ostavku uzvratio je:
 - To je stvar svakog pojedinca. Uvijek kažem, nemojmo osuđivati ljude prije istrage. Nisam vidio Polančecovo ime nigdje u istražnim izjavama ni USKOK-a ni policije i za sada ne vidim apsolutno nikakva razloga - kaže Hebrang i dodaje kako nisu dogovarali nikakav sastanak s koalicijom. Potvrdio je da Polančec nije bio na sastanku, jer je imao obveze u vladi.

I zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović potvrdio je da je na sastanku bilo govora s kolikim će postotkom kandidat HDZ-a Andrija Hebrang pobijediti na idućim predsjedničkim izborima.

- Raspravljalo se o kampanji i na koji način ući u pretkampanju i pravu kampanju te izrazili svoje zadovoljstvo i optimizam te uvjerenje u snagu najjače stranke u povijesti Hrvatske, kao što znate to je HDZ, i oko predsjedničkih izbora. Sigurno da je predsjednički kandidat HDZ-a opterećen tim aferama jer je predsjednički kandidat vladajuće stranke. Ali ne zaboravite i to da nije došlo do promjene vlasti, pa je sad došla neka nova vlast koja raščišćava te afere. Njih raščišćava predsjednica stranke Jadranka Kosor i nova Vlada te mislim da to neće biti ni opterećenje našem predsjedničkom kandidatu Andriji Hebrangu. Nije došlo do promjene vlasti pa je došao SDP i našao sve te afere kao kada je pronalazio tobožnje afere 2000. godine. Vi znate da je Marinac došao 2000. u Podravku, tada ga nije doveo HDZ, koliko ja znam. Također znate da je jedan od suvlasnika Fine Radimir Čačić - otvorio je dušu Milinović.
 
Na pitanje je li jedno od spasonosnih rješenja za Hebranga Polančecov odlazak bez obzira bila to smjena ili dobrovoljni odlazak, Milinović dodaje "predsjednica Vlade je rekla, a ja ću ponoviti da nema nedodirljivih. Do koga god istraga dođe, nema nedodirljivih ma kako se on zvao. Dozvolimo i Damiru Polančecu da razmisli i vidi te da možda donese osobne odluke".

Hebrang je potvrdio da mu afera "Podravka" šteti.
- Kandidat sam stranke koja je na vlasti, iako afere nemaju veze ni sa mnom ni s vlasti nego su započele puno prije kampanje, a tempirane su sad. Nismo se dogovorili kako će klub glasovati kad to dođe na dnevni red jer još nije pripremljena rasprava. Ne očekujem da će premijerka zatražiti Polančecovu smjenu - nastavio je Hebrang.

 

Ključne riječi

Komentara 40

KV
kvakva
19:32 23.10.2009.

Herceg&Hrvatska zaista nabolje opisaše posao kojim se dotični Miro bavi: povraćanje Hrvatske!

MB
mr_brown
15:23 23.10.2009.

VL hdz bilten

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
16:27 23.10.2009.

crnidzafer haluciniras !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije