Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVA DANA GRADA

Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je osječki Advent
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
02.12.2021.
u 18:36

Čestitam svima 235. godinu grada na Dravi. Veselim se da smo ovdje zajedno u prekrasnom Osijeku koji je prepun parkova, prekrasnom arhitekturom. Želim svako dobro - poručio je premijer Plenković u Parku kralja Tomislava gdje je otvorio osječki Advent

Premijer Andrej Plenković otvorio je advent u Osijeku gdje je došao povodom proslave Dana Grada. Osijek danas, naime, slavi 235. rođendan. Dana 2. prosinca 1786. tri dijela Osijeka, nekadašnje gradske općine - Tvrđa, Gornji i Donji grad - postali su jedan grad. 

- Osjetili smo da je trenutak da pružimo snažnu ruku potpore s nacionalne razine, Osijeku i Slavoniji i nakon pet godina te politike naziru se rezultati.  Vidljivo je da je ta politika bila ispravna i korisna za građane u svim slavonskim županijama, posebice u ovoj Osječko-baranjskom županiji, koja je motor modernog razvoja cijele Slavonije", poručio je Plenković.Zahvaljujem gradonačelniku na pozivu na današnju svečanu sjednicu gradskoga vijeća. Čestitam svima 235. godinu grada na Dravi. Veselim se da smo ovdje zajedno u prekrasnom Osijeku koji je prepun parkova, prekrasnom arhitekturom. Želim svako dobro - poručio je premijer Plenković u Parku kralja Tomislava gdje je otvorio osječki Advent. Novinari su ga upitali slaže li se sa županom Ivanom Anušićem da je ovo najljepši advent u državi. 

- Jako je lijep advent, ovdje je bilo prekrasno na osječkom ljetu, ovo je grad kulture, akademski grad - kazao je diplomatski. 

 

Osječki gradonačelnik Ivan Radić upitan je o bojkotu SDP-ovih vijećnika koji nisu došli na svečanu sjednicu Gradskoga vijeća u HNK jer nije bio pozvan predsjednik RH Zoran Milanović. 

- Žao mi je što vijećnici SDP danas bojkotiraju, više bi volio da su podržali proračun. Razgovarao sam s premijerom o mnogim projektima, zanimaju nas projekti. Moj savjet je da se počnu baviti s konstruktivnim prijedlozima. Predsjednik nije pozvan, pozvan je premijer. Naše je pravo da zovemo koga mi želimo i drago mi je da je premijer danas ovdje s nama - kazao je Radić. 

Premijer je komentirao i natpise u medijima da je Radić vratio optimizam u Osijek. 

- Bio sam vrlo jasan, čestitao sam na svim projektima, mi kao Vlada smo ovdje najavili projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Vidjeli ste koliki je fokus na Osijek i Slavoniju. Ivan Radić se ubraja u mlađu generaciju naših političara, drago mi je da ovdje imamo i župana i gradonačelnika, u toj čvrstoj sinergiji dat ćemo doprinos razvoju grada Osijeka. Vidimo da Radić po anketama najbolje stoji, imamo puno razloga za zadovoljstvo - kazao je Plenković. 

Pred zgradom HNK dočekali su ga prosvjednici koji su nezadovoljni uvođenjem covid potvrda. 

- Mahnuo sam im, pozdravio sam ih. Prosvjedovati je dobro, postoje teme oko se ne možemo usuglasiti. Stvar oko covid potvrda trebamo svesti na činjenice, nemamo obavezno cijepljenje, želimo da se ljudi koji se ne žele cijepiti ili ne smiju mogu testirati i dolaziti u prostorije. Riječ je o jednom testu, maloj vatici, ne vidim razlog za ovako burne prosvjede. Većinu tih prosvjeda doživljavam kao politikantsku temu, svi su se razotkrili - rekao je premijer, a na kraju je i sam komentirao nepozivanje predsjednik u Osijek. 

- Ni mene nisu zvali u Rijeku pa nisu HDZ-ovci u Rijeci plakali. Puno je gore kad netko nazove HDZ nacističkom strankom, a to radi Milanović. Ovi isti koji nisu došli na svečanu sjednicu svoga grada na to nisu reagirali, to bi bilo dobro, onda bi imali kredibilitet da nešto kažu - kazao je Plenković. 

Na svečanosti u HNK bivši osječki gradonačelnik Ivan Vrkić dobio je Grb grada Osijeka za životno djelo. 

- Odmah bi htio demantirati mog nasljednika da nijedan kostur nije izašao iz ormara. Jesam, ja sam živi kostur koji je izašao i ovdje došao za govornicu. Mi smo vrlo uspješan grad, i u sportu, kulturi, privredi. Vlast nije zaboravila specijalnu policiju ni branitelje, da nije bilo njih ne bi bilo Hrvatske. Vlast nije zaboravila ni ono što grad Osijek daje, to je umjetnost i kultura. Čini mi se da sam najmanje udaren u glavu, izgubio sam centar za ravnotežu, ali nisam politički obraz, mislim da je to jako važno - rekao je u svom govoru, između ostaloga, Ivan Vrkić. 

Ključne riječi

Komentara 15

OB
obican
21:04 02.12.2021.

Poceli sa subvencijama za jednosmjerne karte?

Avatar The new statesman
The new statesman
21:05 02.12.2021.

Da nije tragično bilo bi smiješno ovo što se događa u Osijeku...Od svih projekata jedno je bolnica izravno vezana za Osijek.A i to je upitno hoce li se i treba li se uopce graditi takav megalomanski projektKoridor 5c je dioo eu koridora i to nema veze s nama .Regionalna hladnjaca???Za koga ,sto to proizvodimo???Za Vrkića śto reći???Čovjek koji nije obnašao funkciju zadnje 3 godine mandata nego su ga čuvali kao mumiju,sam je sebe dostojmo opisao

ST
Stipan
21:07 02.12.2021.

Bravo. Vidim svaki dan nove tvornice po Slavoniji i tisuće novih radnih mjesta. Ne samo da se Slavonci vraćaju nego nam treba još puno radne snage. Svi ulažu u Slavoniju. Bravo Plenkoviću, bravo HDZ .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije