Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počele smjene

HDZ izgubio prvog direktora! SDP: Samo je papi mandat doživotan...

\'30.03.2011., Cakovec - Obiljezavanje 21. obljetnice HDZ-a Medjimurske zupanije.Vladimir Ivkovic, direktor Medjimurje plina Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL\'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
20.12.2011.
u 08:30

Natječaj za direktora raspisan je prije izbora, tvrdi Matija Posavec, šef međimurskog HNS-a, i mogao se javiti svatko

Nakon 17 godina na čelu Međimurje-Plina, Vladimir Ivković odlazi. Skupština te tvrtke u vlasništvu gradova i općine povjerenje je nakon natječaja dala Nenadu Hraniloviću, pročelniku u čakovečkoj upravi i šefu gradske organizacije HNS-a, koji je dobio čak 75 posto glasova.

Nešto novo?

Tako je HDZ dva tjedna nakon gubitka parlamentarnih izbora izgubio i prvo mjesto direktora velike javne tvrtke. Ivković je, naime, šef županijskog HDZ-a pa se u javnosti već može čuti da je Kukuriku koalicija započela čistke. U SDP-u i HNS-u odbacuju tvrdnje da je riječ o smjeni.

– Natječaj za direktora raspisan je prije izbora, i to zbog završetka mandata direktora. Na natječaj se mogao svatko javiti – kaže Matija Posavec, predsjednik županijskog HNS-a. Hraniloviću neki zamjeraju neiskustvo u vođenju tvrtki, koje Ivković ima, no njegov šef Posavec tvrdi da je kompetentan jer je bio zamjenik gradonačelnika i pročelnik za gospodarstvo. Gradonačelnik Branko Šalamon (SDP), ljuti zagovornik Ivkovićeva odlaska, kaže da “samo papa ima doživotni mandat”.

– Pa nije naslijedio direktorsku fotelju! Hranilović će neke stvari dovesti u red. Zašto ne pokušati nešto novo? – pita Šalamon, čija se nećakinja također javila na natječaj, ali nije prošla.

Menadžerski ugovor

Vjeruje da će Ivković ostati u tvrtki jer ima menadžerski ugovor koji mu jamči radno mjesto i nakon isteka mandata. Ivković kaže da još nije razmišljao što će dalje. Inače, mandat mu službeno istječe tek za dva i pol mjeseca!

Komentara 111

CU
cuma
15:16 20.12.2011.

Bilo bi zanimljivop u smjenama koje moraju uslijediti, vidjeti koliko je HDZ-ovih direktora imalo i potrebne stručne kvalifikacije, ne bih se iznenadio da ih ima i sa osnovnom školom,,,,

EL
elfenomeno77
14:03 20.12.2011.

SDP je lunapark u kojem se nezna tko pije a tko plaća

DU
Deleted user
08:56 20.12.2011.

Povratak Jugoslavije.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije