Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA INTEGRITET'

Hajduković: Pokrećem inicijativu za opoziv Zlate Hrvoj Šipek u Saboru

Osijek: Socijaldemokrati o temi "Liječnika ni za lijek"
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
11.02.2023.
u 13:59

Domagoj Hajduković sve glasnije traži ostavku glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zbog laži koje je izrekla u Saboru i smatra da ona nije osoba koja se može obračunati s korupcijom i klijentelizmom jer je i sama u njega uključena

U subotu saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković objavio je na svome Facebook profilu: "Nisam jutros vidio ostavku HDZ-ove fikserice Hrvoj Šipek! Zbog toga pokrećem inicijativu za njezin opoziv u Hrvatskom saboru! Pozivam sve zastupnike, bez obzira pripadaju li oporbi ili vladajućima, da me u tome podrže! Hrvoj Šipek nema integritet ni autoritet biti prva osoba u borbi protiv korupcije!"

Ovime se referira na svoju objavu od petka kada je napisao: "Očekujem ostavku HDZ-ovog fixera Zlate Hrvoj Šipek! Osoba koja treba biti noćna mora svima umočenim u korupciju je LAGALA Hrvatskom saboru i građanima RH! Njen autoritet i integritet je nakon večerašnjeg otkrića u potpunosti zgažen. To nije osoba koja može voditi džihad protiv korupcije i klijentelizma u Hrvatskoj!"

Zahtjev za odlaskom Zlate Hrvoj Šipek sa mjesta glavne državne odvjetnice proizlazi iz lažne tvrdnje koju je Šipek iznijela pred Saborom kada ju je Nikola Grmoja upitao je li komunicirala s Josipom Rimac oko Vjetroparka. Njen je odgovor bio da to nije činila, ali u televizijskoj emisiji RTL Danas osvanule su SMS poruke koje prikazuju da je u prosincu 2018. godine Hrvoj Šipek, tadašnja zamjenica glavnog državnog odvjetnika, tražila sastanak u ministarstvu s Rimac, tadašnjom državnom tajnicom. Tema njihovog razgovora bila je povećanje koeficijenata za državne odvjetnike. 

Godinu dana kasnije sastale su se u DORH-u, a Rimac je upozoravala na problem s Hrvatskim šumama. Tada je Rimac na sastanak donijela ugovor i ukazala na problem s Hrvatskim šumama, a Hrvoj Šipek navodno se složila da šume nisu sve odradile po Zakonu.

Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020. godine, a Zlata Hrvoj Šipek desetak dana prije toga dolazi na čelo DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju. "Do pravog pucanja mjera nije ni došlo s obzirom da je ona došla u policiju i prijavila da ju netko prati i istražuje jer je pronašla putem svog privatnog istražitelja bubu u svom automobilu", rekla je Hrvoj Šipek u četvrtak. Posljednji je put, kaže, s Rimac razgovarala dok je bila kninska gradonačelnica.

>> VIDEO: Hrvati u Zambiji ipak izvedeni pred sud: Izjasnili su se da nisu krivi

Komentara 9

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
15:19 11.02.2023.

Tko je pisao ovaj članak? Upozorite ga da iznosi neistine, Hajduković je član socijaldemokrata a ne SDP-a i sigurno će sada pokrenuti inicijativu za njegovu smjenu!

Avatar urok_eye
urok_eye
15:09 11.02.2023.

"Nema integritet" kaže lik kojega je "partner" našutavao u vezi, i na kraju u javnosti nabaketao?! Joooj, daj si kupi balon u duginim bojama i slatku vunu...m

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
14:59 11.02.2023.

Dakle Grmoja ju pitao za vjetroelektrane i ona kaže NE. Nakon toga iziđe SMS o nečem sasvi trecem i zaključak je da je Šipek lagala ? O čemu je lagala ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije