Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RTL OBJAVIO PREPISKU

Zlata Hrvoj Šipek dopisivala se s Josipom Rimac kad je bila državna tajnica?

Zagreb: Zlata Hrvoj Šipek u Saboru o radu državnih odvjetništava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.02.2023.
u 20:55

Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020. godine, a Zlata Hrvoj Šipek desetak dana prije toga dolazi na čelo DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju.

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u saboru je, na pitanje Nikole Grmoje je li komunicirala s Josipom Rimac oko Vjetroparka, odgovorila kako nije, no procurile su poruke koje navodno dokazuju suprotno. RTL je objavio SMS poruke koje prikazuju da je u prosincu 2018. godine Hrvoj Šipek, tadašnja zamjenica glavnog državnog odvjetnika, tražila sastanak u ministarstvu s Rimac, tadašnjom državnom tajnicom. Tema je bila povećanje koeficijenata za državne odvjetnike.

"Poštovana, iskrsnule su mi neke obveze, da li bi sastanak u vezi koeficijenata mogli organizirati od srijede nadalje. Lp, Zlata Hrvoj Šipek ", napisala je, a Rimac odgovorila: "Naravno. Hoćemo srijeda u 9.30?". Hrvoj Šipek nastavlja: "Može dogovoreno, Kad dođem javim se vama?". "Da, čekam vas ja", odgovara Rimac.

Godinu dana kasnije sastale su se u DORH-u, a RTL doznaje da je Rimac upozoravala na problem s Hrvatskim šumama.

"Poštovana, samo bih zamolila da me ne zaboravite znam da je gužva. Zahvalna sam. Lp, J. Rimac", kaže Rimac. "Poštovana, dogovorila sam sa zamj. Damjanović i Koketi sastanak u petak 11.10. u 9.30 sati., Lp", odgovara Hrvoj Šipek.

"Hvala od srca doći će provincijal fra Slavko Slišković ja nažalost ne mogu jer od 9 do 11 imam neki već dogovoreni panel sa županijama oko novog ustroja", navodi Rimac.

"Koji bi termin vama odgovarao? Drugi tjedan pa ćemo vidjeti sa zamj. Koketi?", šalje Hrvoj Šipek, a Rimac odgovara: "Ja mogu 14. i 15.10. u koliko njemu odgovara?".

"Kolega Koketi je slobodan 15.10. u 9,00. da li vama odgovara?", pita Hrvoj Šipek. "Meni odgovara. Potvrđujem. Može i provincijal taj dan sa mnom? Hvala", piše Rimac. "Očekujem vas oboje u srijedu u 9.00", nastavlja Hrvoj Šipek, a onda Rimac govori: "Hvalaaa na panelu sam i vidimo se".

Na taj je sastanak, piše RTL, Rimac donijela ugovor i ukazala na problem s Hrvatskim šumama, a Hrvoj Šipek navodno se složila da šume nisu sve odradile po Zakonu.

Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020. godine, a Zlata Hrvoj Šipek desetak dana prije toga dolazi na čelo DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju.

"Do pravog pucanja mjera nije ni došlo s obzirom da je ona došla u policiju i prijavila da ju netko prati i istražuje jer je pronašla putem svog privatnog istražitelja bubu u svom automobilu", rekla je Hrvoj Šipek u četvrtak. Posljednji put, kako je rekla, s Rimac je razgovarala dok je bila kninska gradonačelnica.

Komentara 22

PO
poluprovokator
21:18 10.02.2023.

Hoće to. Odjednom joj sinulo iz čista neba- "aj da uzmem privatnog istražitelja da mi pregleda auto i stan dal me prisluškuju"

NI
Nipos66
23:26 10.02.2023.

Bilo bi zanimljivo kad bi novinari malo zavirili i u prepisku ekipe iz Zambije. Ali neće...

NO
Nostromo
22:26 10.02.2023.

Pa dobro je rekla Šipek,da nije komunicirala s Rimackom, već se dopisivala. ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije