Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDOMISLILA SE

Grmoja: 'Šipek je odlučila da ipak neće doći na vijeće jer izbjegava najtvrđi i najteži teren'

Zagreb: Zlata Hrvoj Šipek dala izjavu nakon saslušanja na Antikorupcijskom vijeću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.02.2023.
u 12:10

Predsjednik antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja otkazao je sutrašnju sjednicu vijeća jer je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, koja se trebala pojaviti da bi podnijela izvješće o svome radu i radu DORH-a za 2021., obavijestila da se sutra ipak neće pojaviti zbog drugih obaveza

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek ovaj bi tjedan mogla biti glavna saborska (anti)zvijezda jer je, zaslugom oporbene inicijative, izvješće o njenu i radu DORH-a za 2021. trebala biti tema čak triju rasprava, što znači da je glavnu državnu odvjetnicu očekivalo trostruko "rešetanje" zastupničkih pitanja. Naime, prema prvotnom planu i rasporedu Zlata Hrvoj Šipek se sutra u 9 sati treba pojaviti na sjednici saborskog Antikorupcijskog vijeća kako bi predstavila svoje izvješće, a onda je samo sat kasnije, u 10 sati, isti posao čeka i pred saborskim Odborom za pravosuđe, da bi onda i u četvrtak izvješće o radu DORH-a u 2021. bilo na dnevnom redu plenarne saborske sjednice. 

No, iako je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) u petak novinarima u Saboru kazao kako je glavna državna odvjetnica potvrdila dolazak na sjednicu Vijeća, danas se dogodio obrat te je Grmoja na svom Facebook profilu objavio vijest da se Zlata Hrvoje Šipek sutra ipak neće pojaviti pred članovima i članicama Antikorupcijskog vijeća.  - Glavna državna odvjetnica poslala je mail u kojem se opravdava ranije preuzetim obavezama i kaže da ne može doći sutra na Antikorupcijsko vijeće predstaviti svoje izvješće o radu za 2021. godinu i odgovarati na pitanja članova Vijeća i zastupnika. Inače, u izvješću za 2021. prešutjela je skrivanje dokumenata od OLAF-a, što se otkrilo baš u toj godini za koju podnosi izvješće. U istoj toj 2021. lagala je pred saborskim odborima i na planetarnoj sjednici da nije bila upoznata s predmetom Žalac, iako ga je u veljači 2020. dobila na svoj stol, a u srpnju na temu tog predmeta imala i sastanak.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zahvaljujući našoj inicijativi i prikupljenih 30 potpisa zastupnika mora doći pred Odbor za pravosuđe i pred sve zastupnike na plenarnu sjednicu odgovarati na ova pitanja, ali i pitanja vezana uz aferu AP, kao i zašto već dvije godine, iako imaju sva dopisivanja Žalac, Rimac i Jakupčića, nisu poduzeli ništa protiv kruga Plenkovićevih najbližih suradnika. Zlata Hrvoj Šipek je izbjegla najtvrđi i najteži teren za nju u Saboru, a to je Antikorupcijsko vijeće, gdje oporba ima većinu, ali ne može izbjeći plenarnu sjednicu, Odbor za pravosuđe i pitanja zastupnika. Ovim manevrom nije si previše pomogla, osim što je malo smanjila vrijeme izloženosti neugodnim pitanjima. Od pitanja i istine ipak neće pobjeći ni ona ni Plenković! - napisao je Grmoja obznanivši kako Zlata Hrvoje Šipek sutra ipak ne dolazi pred članove i članice Antikorupcijskog vijeća, što je on protumačio kao njeno izbjegavanje suočavanja na "najtežem terenu". Stoga je Grmoja otkazao sutrašnju sjednicu Antikorupcijskog vijeća.

>> VIDEO: Prosvjed HND

Komentara 2

DU
Deleted user
12:58 06.02.2023.

Pa normalno da neće doći na taj tvoj cirkus i igrokaz od vijeća. U povjerenstvu trebaju sjediti ozbiljni i stručni ljudi, a ne ti.

TA
Tarantula
12:15 06.02.2023.

Gospođa Šipek će se kasnije vaditi na demenciju. Naime što joj nije bilo neugodno zataškavati slučaj Žalac i tvrditi da je sve bilo ok kao i kod Tolušića pa se onda crveniti i prebacivati odgovornost na nekoga drugoga. Ako Šipek štiti kriminalce koji su ugroza nacionalnim interesima RH onda je Šipek državni neprijatelj koji ruši ustavno pravni poredak i kao takva mora odgovarati za izdaju nacionalnih interesa a to može jedino biti smrtna kazna jer nema većeg kaznenog dijela od ugrožavanja države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije