Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorili na prozivke

HDZ se žestoku obrušio na Grmoju: U Šibeniku se naslikavao kod četverostrukog ubojice...

Zagreb: Jos jedna sjednica Antikorupcijskog vijeca o slucaju INA
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.01.2023.
u 16:20

Nakon afere ”AP” Plenković sada ima još i aferu najbližih suradnika, Krunoslava Katičića, tajnika HDZ-a i Marka Milića, glasnogovornika Vlade te je u ogromnim je problemima , kazao je danas Nikola Grmoja

Predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) komentirajući najnoviju aferu kazao je kako očekuje od DORH -a da pokrene postupak protiv odgovornih. "Očekujem da DORH na temelju viber poruka prema kojima je očito da su se namještali natječaji i trgovalo utjecajem pokrene postupak protiv odgovornih, Milića i Katičića”, kazao je Grmoja u Saboru.

Dodao je i kako je iz poruka jasno da se ništa nije događalo bez znanja premijera Andreja Plenkovića te da se njega pitalo o svakom zaposlenju. Nakon afere ”AP” Plenković sada ima još i aferu najbližih suradnika, Krunoslava Katičića, tajnika HDZ-a i Marka Milića, glasnogovornika Vlade te je u ogromnim je problemima , ocijenio je. 

Na Grmojine prozivke odgovorio je HDZ na svojim Facebook stranicama, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti. 

"Grmoja u dogovoru s Grbinom nasrće čak i na tužiteljicu jer ne ispunjava njihove naloge. Hoće li je, poput svog šefa Milanovića, optužiti za "fašizam"?

Grmoja se u Šibeniku isjeđavao i naslikavao kod četverostrukog ubojice Branka Kolopera, u njegovu je slastičarnicu Petrov dovodio i djecu da se časte kolačima. Zar to znači da su njih dvojica, po istoj "logici" koju Grmoja uvijek primjenjuje na #HDZ, sudjelovala u planiranju i pripremanju toga masovnog zločina? Možda ga čak i naredila?

„Zašto u slučaju Koloper DORH nije ispitao vodstvo HDZ-a?! Koji se to interesi kriju u pozadini?! Strašni zločin nije se mogao dogoditi bez Plenkovićeva znanja! On je morao znati za nj! Tražimo da nam glavna državna odvjetnica položi račune u #SaborRH!“

Eto, tako bi Grmoja otprilike reagirao da se na slici koju gledate nalaze npr. Plenković ili Katičić, a ne on i Petrov.

Postavimo još jedno pitanje na tragu Grmojine "logike": Jesu li svi članovi SDP-a nepošteni zato što je Grbin godinama potkradao proračun uzimajući naknade za odvojeni život dok je s obitelji stanovao i stanuje u Zagrebu?

Grmoja to pitanje o SDP-ovcima, naravno, neće nikada postaviti. Iz jednostavnog razloga jer on i Grbin (SDP i MOST) već duže vrijeme međusobno koordiniraju sve svoje politikantske akcije i na dnevnoj bazi usklađuju narative. Tako i sada očajnički pokušavaju pripisati premijeru odgovornost za tuđu korespondenciju i tuđe radnje. Za koje, usput rečeno, optužnica još nije ni potvrđena, a kamoli da postoji pravomoćna presuda.

Da udruženi SDP i MOST, mimo svih načela pravne države, vrše flagrantni pritisak na pravosudna tijela u , to je već notorno. Oni bi u skladu sa svojim dnevno politikantskim interesima i hapsili i isljeđivali i tužili i presuđivali - kao nekoć u "stara, dobra vremena” partijskoga revolucionarnog prava.

Sada su, međutim, sijamski blizanci Grmoja/Grbin otišli korak dalje. Nije im dovoljno određivati što bi policija ili DORH trebali činiti, nego im se na udaru našla i europska tužiteljica. Jer ne ispunjava ono što su zamislili, jer ne hapsi bez ikakvog dokaza, pa čak ni indicija, ljude za koje su oni odredili da trebaju biti uhapšeni. A to su svi oni koji su na putu ostvarenja njihovih vlastodržačkih ambicija.

Što je iduće? Hoće li tvrditi da je tužiteljica “pod šapom HDZ-a”? Hoće li tražiti njezinu smjenu? Optužiti je, poput svog šefa Milanovića, za „fašizam“ zato što je razotkrila korupciju među europskim socijaldemokratima?

SDP/MOST (jedna duša, a dva tijela) nastavlja se sramotiti jer očito više ni sam ne vjeruje kako bi mogao na bilo koji demokratski način pobijediti. Preostaje im samo pokušati s revolucionarnim pravom", stoji u objavi.

Podsjetimo, od kako je postao premijer Andrej Plenković i njegova prva, a sada i druga vlada preživjeli su brojne afere. Koliko je za premijera opasna najnovija afera A.P. nastala  nakon što je u javnost dospjela konverzacija između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, a koji su dio sadržaja optužnog materijala protiv bivše ministrice EU fondova, a pogotovo transkripti koje je objavio Nacional iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je uhićen u aferi Vjetroelektrane, a iz kojih je vidljiva komunikacija između njega i ljudi iz najbližeg Plenkovićevog kruga. 

Ne bih to komentirao, sve smo radili po pravilima – kazao je bivši čelnik Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, nakon što je Nacional u današnjem broju objavio transkripte poruka između njega i glasnogovornika Vlade Marka Milića. Jakupčić je, tvrdi se, preko Milića tražio dopuštenje premijera Andreja Plenkovića za zapošljavanje u Hrvatskim šumama, a i glasnogovornik je imao svoje kandidate koje je trebalo uhljebiti – i to Niku Dujmovića.

Video: Zaiskrilo između Grmoje i Zekanovića: Niste sposobni ni dovesti cirkusante

Komentara 3

LO
Lojzek1967
18:57 31.01.2023.

HDZ je u pravu kad aludiraju da se politikom bave nečasni ljudi, no ipak ih treba osvijestiti da su najveći lopovi, lažljivci i korumpurane neznalice mahom članovi HDZ-a.

MA
mate30
18:44 31.01.2023.

CK HDZ ponovo šalje priopćenja. Panika biblijskih razmjera.

Avatar Asterix
Asterix
18:24 31.01.2023.

Neupućeni čitatelj bi zaključio da je Koloper nakon počinjenog četverostrukog ubojstva popio kavu s Grmojom i Petrovom a nakon toga počinio samoubojstvo. HDZ bi još mogao prišiti Petrovu što mu kao psihijatar nije ukazao kvalitetnu stručnu pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije